söndag , juni 4 2023
Home / Aktuellt / Barcelona är numera den mest populära storstaden för unga

Barcelona är numera den mest populära storstaden för unga

När ungdomar ska åka på semester är det sol och bad på Mallorca, Cypern och Rhodos som lockar många. Men kanske överraskande för en del så är det storstadsresorna som ökar mest av alla resmål. Storstadsresorna har ökat med över 24 procent jämfört med förra året. I topp ligger Barcelona i Spanien, som har gått om London och Paris som den mest populära semesterstaden för ungdomar.

Även om det fortfarande är sol- och badresmål som är mest populärt bland ungdomar är trenden att storstäderna ökar mest av alla resmål. I de stora städerna lockar stadslivet, shopping, mysiga pubar, musik och konserter och ett stort utbud av restauranger. Med en 29% ökning av antalet besökare sen förra året har Barcelona blivit ett större resmål än London och Paris för yngre resenärer. Globalt är de städer som ökat mest Barcelona, New York och Tokyo. London har däremot tappat många besökare eftersom att pundet har stärkts mot kronan. Det starka pundet påverkar resorna till staden eftersom många ungdomar ser London som en klassisk shoppingstad.

En stark trend bland resmål för sol och bad är resor till Ibiza i Spanien. Efter 14 års frånvaro som charterdestination återkom Ibiza hos de stora bolagen förra året. Antalet bokningar dit har ökat med 15 procent sen förra året. Att Ibiza får mycket uppmärksamhet i media som en partyö där många kända DJ:s uppträder är troligtvis en stark faktor i ökningen. Festa och bada är de aktiviteter som verkar locka mest, att hyra en bil och köra runt och titta på sevärdheter är inget ungdomarna verkar föredra. Andra sol och bad resmål som ökar bland ungdomar är Kreta och Santorini. Solsäkra öar med ett bra utbud av stränder, pubar och party är fortfarande starka faktorer när det gäller att locka till sig ungdomar som är semestersugna.
Topp tio storstäder för ungdomar är:

1. Barcelona (3)
2. London (1)
3. Prag (2)
4. New York (5)
5. Paris (4)
6. Tokyo (ny)
7. Berlin (8)
8. Aten (9)
9. Los Angeles (10)
10. Istanbul (ny)

Topp tio resmål för sol och bad för ungdomar är:

1. Mallorca (1)
2. Cypern (2)
3. Rhodos (3)
4. Antalya (4)
5. Zakynthos (5)
6. Kreta (7)
7. Kos (6)
8. Santorini (10)
9. Ibiza (ny)
10. Split (9)

Källa för statistik kommer från Ticket och avser bokningar av ungdomar i ålder 18-20 år.

Siffrorna inom parentes avser 2014 års placering när det gäller antalet bokningar i samma åldersspann.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *