torsdag , december 8 2022
Home / kvinnor / Danielle Karlsson

Danielle Karlsson

Danielle Karlsson, berätta lite kort om DIG…
Jag är snart 21 år gammal, född och uppvuxen i Helsingborg. Efter studenten började jag plugga Filosofi -Vetenskaplig grundkurs vid Lunds Universitet en termin och därefter fick jag heltidsanställning på Allakando, vilka jag fortfarande jobbar med än idag.

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?
I höstas bestämde jag mig för att det var dags att pröva mina vingar och flytta utomlands ett tag. Efter att ha övervägt mina alternativ bestämde jag mig för Barcelona, då jag har studerat en del spanska tidigare och redan förtrollats av staden under mina tidigare besök. Jag har nu bott här sedan oktober 2014 och planerar att stanna till sommaren.

Varför valde du just Barcelona?
I och med att jag hade studerat spanska tidigare och varit på semester här tre gånger, så jag hade redan hunnit bekanta mig lite med Barcelona innan jag flyttade hit. Det kändes som det var lagom långt hemifrån för att man skulle känna sig hemma, samtidigt som det bäddade för äventyr. Dessutom älskar jag arkitektur och kultur, något som jag fann Barcelona hade brett utbud utav. 

Vad har varit svårast med att bo utomlands/flytten/integrationen i Spanien?
Eftersom jag redan hade ett jobb när jag kom ner hit var själva flytten relativt enkel: jag fixade boende genom Facebook-gruppen Svenskar i Barcelona redan efter ett par dagar och jag kände redan en tjej från Lund så jag var inte helt ensam. Eftersom det finns många skandinaver i Barcelona kom jag snabbt in i den kretsen, men den största utmaningen för mig var att integreras bland spanjorerna och katalanerna eftersom jag jobbade hemifrån varje dag. När jag fick höra talas om Betahaus, ett co-workingställe i Grácia, sökte jag mig genast dit och därefter gick det som på räls att komma in i det spanska nätverket! Betahaus har blivit som ett andra hem för mig och har verkligen förändrat mitt liv här.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
Jag stannar till och med sommaren. Till hösten har jag sökt till läkarprogrammet i Sverige och kommer förhoppningsvis att börja plugga i Stockholm. En del av mig hoppas nästan att jag inte kommer in så jag har en ursäkt att stanna här ett tag till, känner mig inte riktigt färdig med Barcelona än… Frågan är dock om man någonsin kommer känna det. Att flytta till Barcelona känns som det bästa beslut jag tagit i mitt liv, det är verkligen en möjligheternas stad, så det blir svårt att bryta loss från när man ska flytta igen.

Tre saker du saknar från Sverige? Tre saker du INTE saknar?
Förutom att vädret såklart är bättre här än i Sverige, tycker jag verkligen om att det finns så otroligt mycket att göra här, så mycket liv! Varje morgon är ett nytt äventyr och man vet aldrig var man kommer att befinna sig till solnedgången. En annan sak jag älskar med denna staden är människorna, så många som är så öppna och trevliga.

Det som jag saknar mest med Sverige är såklart mina närmaste vänner och min familj, annars tycker jag faktiskt att jag har allt jag vill ha och behöver här, i alla fall för nuläget. Något som jag alltid ber mina svenska vänner om när de kommer hit är att ta med svenskt bryggkaffe, då det spanska kaffet inte riktigt har lika potent smak, oavsett hur mycket man tar i. God lakrits är det också ont om här tycker jag, så det saknar jag också.

Dina tre smultronställen i Barcelona?
Ett av mina favoritställen, som jag alltid tar mina svenska besökare till, är Antic Teatre i Born. De har supertrevlig personal (som jag lärt känna under mina många besök) och mysig innergård, jag bara älskar det! Ett annat av mina smultronställen är 60-talsbaren Soda Acoustic i Grácia, där de har livemusik av olika slag nästan varje kväll, vilket är perfekt för mig som musiker och musikälskare. Sist, men inte minst, måste jag rekommendera att man gör minst ett besök till bunkrarna. Utsikten är helt fantastisk, tar man med sig en picnic och goda vänner kan man bara sitta och njuta en hel dag!

Vad tycker du om nätverk som SIB?
SIB har varit otroligt användbart som plattform för att träffa andra svenskar här, men också för att hitta boende och ta reda på olika events runt om i stan. Fantastiskt bra initiativ!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *