söndag , juli 21 2019
Home / Business / EFFECTIVE COMMUNICATION – Ös på jobbet!

EFFECTIVE COMMUNICATION – Ös på jobbet!

På 5-årsdagen av Effective Communications lansering, satte SIB sig ner med en av grundarna, David Habtemikael, för att ta reda på mer om detta unga dynamiska sälj-företag som just startat upp ny verksamhet i Barcelona. Resan började i ett litet kontorshotell på ca 10kvm i en förort norr om Stockholm. David och hans två kompanjoner, Noor och Rickard, la då grunden till Effective Communication. Effective har växt fort på 5 år och har idag 100 anställda i Stockholm. I slutet på 2015 tog killarna klivet ner till Medelhavet för att kunna fortsätta expandera det redan framgångsrika konceptet. Barcelona lockar med hög livskvalitet, ett mer dynamiskt affärsklimat och en hungrig arbetsmarknad.  I december 2015 öppnades portarna till Effectives kontor i Barcelona. David är VD för den lokala verksamheten här. När vi hälsar på i det nya, stora, ljusa kontoret ett stenkast från Diagonal Mar, välkomnas vi av pumpade EDM

ec4

SIB: Wow – här är det fest en tisdag kl 11…?

David: Ja, vi tycker det höjer trycket och bidrar till en allmänt högre stämning, som motiverar till bra sälj.

SIB: Är det en del av ert koncept?

David: Ja, vi vill att det ska vara kul att jobba här. Att det ska vara lite ös, ett happening place. Så att det blir ännu roligare för säljarna att jobba på Effective.

SIB: Vad har ni för kriterier när ni rekryterar?

David: Vi har en ganska tuff rekryteringsprocess då vi vill hitta rätt personer till jobbet. Självklart är tidigare erfarenheter en merit, men mest av allt vill vi se människan bakom CV:et. Det viktiga är att drivkraften och viljan finns, resten ordnar vi med utbildningar, coaching och motivation. Vi satsar långsiktigt på våra anställda, i Stockholm har vi ett tiotal som stannat i 2-3 år, vilket i call-center världen är en lång tid.

SIB: Hur är lec2önerna hos er?

David: Det är viktigt för oss att erbjuda ett bra lönepaket, därför betalar vi en fast grundlön på 1200€  per månad, vilket är högt i jämförelse med andra callcenters i Barcelona, som ofta ger en grundlön på 800€. Utöver detta är provisionen obegränsad, så ”the sky is the limit”. Det är inte helt ovanligt att kunna tjäna upp emot 4000€ på en månad. Men det viktigaste för oss är att våra anställda trivs, därför är en bra arbetsmiljö vårat fokus. Vi ser till att våra anställda får komma ut i Barcelona och ta del av vad staden har att erbjuda. Allt ifrån att gå på fotboll och se FC Barcelona och Messi spela, till att tillsammans avnjuta god tapas på en härlig restaurang!

SIB: Det låter riktigt kul! Berätta gärna hur det praktiska går till inför en flytt ner till er i Barcelona?

David: Vi hjälper självklart till med allt det praktiska, vi förstår att det är ett stort steg att lämna Sverige och flytta ner hit. Vi ser till att ordna alla dokument som krävs, NIE nummer (spanskt personnummer samt arbetstillstånd). Vi ser även till att anmäla alla tillec3 Seguridad Social så att man får tillgång till försäkring samt sjukkassa. Vi hjälper även till att hitta en bostad samt att öppna bankkonto.

SIB: Slutligen, är det något du skulle vilja säga till de som läser detta?

David: Ta steget och gör dig redo för ditt livs äventyr, vi ses i Barcelona!

Vill du bli en del av detta unga dynamiska team som växer snabbt?

www.effectivecommunication.se 

Det finns många call-centers i Barcelona som söker svensktalande personal, men inte alla har den svenska mentaliteten och ansvarstagandet mot personalen. Svensk arbetsgivare vid stranden i Spanien, kan det bli mycket bättre?!

ec5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *