onsdag , december 19 2018
Home / Aktuellt / Är du en sökare? Hitta till Effective!

Är du en sökare? Hitta till Effective!

Är du en nyfiken person som alltid utforskar dina möjligheter och som har krav på hur livet ska kännas?

Kanske funderar du på att packa din väska och ta flyget ner till Barcelona… Kanske är du redan här men känner att du fastnat där du en gång började?

I intervjun nedan berättar Mattias och Michelle om deras upplevelser och vad som egentligen händer här nere i Kataloniens vackra huvudstad.

Vad var det som fick dig att ta steget att lämna Sverige för Barcelona och Effective?

Mattias – Jag hade ett fantastiskt arbete i Sverige som jag älskade men efter många år kände jag att det var dags för en förändring både gällande arbetsliv och privatliv. Jag sökte runt efter lite olika jobb och till slut hittade jag detta som jag fastnade för och fick åka till Stockholm på intervju, kulturen kändes liknande som på mitt dåvarande arbete och jag kände direkt att YES detta är rätt.

Michelle – För mig var det svårt att ta mitt pick och pack och dra. Jag var i kontakt med olika företag i Barcelona och fick aldrig den rätta magkänslan för att ta steget tills jag kom i kontakt med Effective. De var en hjälpande hand från flytt till ankomst, det kändes som att de visste vad de sysslade med. Efter min första intervju med Effective så fick jag en känsla av att detta är en plats jag vill spendera mina arbetsdagar på. Jag fick intrycket av att det är som ett kontor i Sverige där jobb är jobb och tillsammans med kollegorna så hittar man på roliga äventyr och spontana kvällar vid sidan av jobbet.

Hur ser en vanlig dag ut för dig i Spanien?

Mattias Domingo betyder Söndag på spanska, jag älskar Domingo. Det är slutet på veckan och även om de flesta vanliga affärer är stängda samlas människor på stan och umgår på kafeér och barer som vilken dag som helst, fast med en extra go känsla. En vanlig vardag börjar med att dricka kaffe och käka nånting med kollegorna på cafet nedanför eller uppe i vårt “hängrum” så man kan snacka av sig lite. Vi börjar arbetsdagen med ett uppstartsmöte där vi lyfter viktiga saker, resultat & hyllar prestationer. Därefter flyter dagen på rätt bra, vi sitter i båsen och säljer och ser tillsammans med teamleader till att vi har jäkligt kul på vägen!

Michelle – En vanlig dag börjar med lite frukost och uppstartsmöte där vi alla i teamet samlas och går igenom dagen tillsammans. Efter halva dagen så är det lunchdags och den spenderas oftast på mitt favoritställe i närheten av kontoret. Vi har alltid någon tävling igång med riktiga priser, allt från surfplattor till häftiga upplevelser och där vill jag verkligen ge cred till våra fantastiska team leaders som är så kreativa. På helgen hänger jag med mina vänner såklart, det som är så speciellt med Spanien jämför med Sverige är att alla hänger med alla och saker som ålder, nationalitet eller klass spelar ingen roll.

Vad var ditt första intryck av kontoret och kollegorna på Effective?

Mattias – Jag visste inte riktigt vad jag kunde förvänta mig och var lite orolig över att det skulle vara kalabalik just för att det är ett kontor i Barcelona vilket skulle visa sig vara fel. Kontoret är nytt och superfräscht och efter ett par dagar kändes det som att man hade jobbat där lika länge som de andra.

Michelle – Jag landade 5 dagar före min uppstart, de ringde dagen efter och frågade om jag ville komma och besöka kontoret och träffa mina nya kollegor. Det var en avslappnad känsla där alla glatt hälsade på mig och visade mig runt.

Vad är det bästa på din arbetsplats?

Mattias – Hmm. Det finns så mycket bra. Pressen på att vara säljare är så stor och otroligt resultatinriktad, därför känns det skönt att man får så mycket tillbaka. Det är så härligt att vi tillsammans har lyckats hitta en gemenskap som betyder mer än bara jobb. Sista fredagen i månaden bjuder företaget på en stor AV där alla kan bara släppa siffrorna ha och skitkul ihop!

Michelle – Jag älskar våra uppstarter på morgonen, alla är glada och taggade för en ny dag och vår teamleader är alltid väldigt duktig på att motivera oss och lyfta oss till skyarna.

Som de flesta vet har det varit oroligt i Barcelona i och med valet om Kataloniens självständighet och agerandet av Spaniens regiering, hur har detta påverkat er?

Matte- Personligen har jag inte varit med och sett så mycket av demostrationerna och utanför dem märker man kanske inte så mycket. Alla har fullt upp med sin vardag antar jag. Otrygg har jag aldrig kännt mig, däremot har det varit häftigt att vara med om ett uppror där människor går samman och kämpar för sin åsikt!

Michelle- Det har varit demostrationer från både ja och nej-sidan. Jag känner väl att det är deras land och stad som saken berör och som besökare här har jag aldrig känt mig utsatt på något sätt. Många kan tro att de känner agg mot turister men jag har aldrig känt att någon beskyller mig. Ibland får man frågor hemifrån om situationen och folk har bett mig att stanna inomhus, men när man väl är i staden mitt i allting, förstår man att det inte på något vis är farligt för mig.

Om du får sammanfatta din tid här hos oss, hur skulle du sammanfatta den?

Mattias – Jag har vart här i 9 månader nu och det har gått extremt fort. Jag har lärt mig mer om mig själv och försäljning än vad jag gjorde på 2 år där hemma vilket säkert beror på att vi har ett jäkligt gött gäng här nere!

Michelle – Trotts att det har varit mitt arbete och inkomstkälla har det inte känts som ett “måste” att gå till jobbet utan mer som att jag vill gå dit. Kontoret har känts lite som ett andra hem där alla samlas och har kul tillsammans.

Vad är det bästa med Barcelona och hur påverkar staden din livskvalitet?

Mattias – Det bästa med Barcelona för mig är friheten. Staden är väldigt charmig och oavsett vad du gillar så kan du hitta just din grej i princip när och var du vill. Att man inte behöver frysa ihjäl när man går ut är ju också ett stort + såklart och de sakerna kombinerat påverkar min livskvalitet på ett väldigt positivt sätt!

Michelle- Det finns alltid någonting att göra som tillexempel surfpaddel på stranden eller trevliga middagar med vänner på mysiga torg eller hemma. Staden är enormt välkomnande och man hittar lätt sin plats. Jag älskar att det finns valmöjligheter här som inte är så vanliga i sverige som att sätta sig tillsammans på en uteservering på en söndag eller dra till stranden och bada.

Kan du dela med dig av dina vassaste tips till alla nya stjärnor i staden?

Mattias – Ta det lite lugnt i början, du kommer hinna göra de sakerna du vill göra – stressa inte, njut av staden och allt den har att erbjuda. Släpp din svenska comfort zone, det blir mycket roligare då!

Michelle – Var inte rädda att ta steget, alla var nya när de flyttade hit! Man kommer bara ångra att man stannar hemma, inte att man åker.

 

Funderar du på att flytta ner till Barcelona eller är du kanske redan här? – Just nu söker Effective Communication nya säljare till vårt fantastiska kontor.

Vi är idag ca 130 engagerade medarbetare på våra två kontor där alla drivs av att vinna och bli bättre kommunikatörer. Vi jobbar idag med Sveriges största bolag inom respektive branscher samt övriga spännande projekt!

Vi söker dig som ständigt vill utvecklas och komma framåt i livet och har en positiv inställning till nya utmaningar. Har du dessa egenskaper så har vi verktygen för att utveckla dig till nya nivåer.

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

Ansök via effective.communication.se

Eller kontakta [email protected]
Telefon: +34 638 458 030

 

***SPONSRAT INLÄGG***

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *