fredag , oktober 7 2022
Home / Arkiv / FIB Benicàssim Festivalen 16-19 Juli – Park life och Beach Fiesta!

FIB Benicàssim Festivalen 16-19 Juli – Park life och Beach Fiesta!

Vad vore sommar utan festivaler… och vad vore Spanien utan musiken som ger landet sin pumpande puls?!

Här i Barcelona är vi tursamma nog att ha några av de bästa festivalerna i världen mitt i stan, som t.ex Primavera och Sonar. Men är man villig att åka tåg ett par timmar för att utforska lite utanför stan, väntar något ännu bättre i juli varje år; Festival Internacional de Benicàssim.

Denna festival är känd för sina hedonistiska galenskaper, som kanske kan vara både ett plus och ett minus beroende på vad man gillar, men vad du än gillar för musik håller den alltid hög nivå på det området.

I år är headliner artisterna Florence & The Machine, The Prodigy, Blur, och Portishead. Andra som fyller ut schemat på nära 80 artister är Kaiser Chiefs, Clean Bandit, FFS (Franz Ferdinand & Sparks), medan Mark Ronson och Tiga bjuder på DJ Sets, och inga andra än hiphopens gudfäder dyker upp sista dagen… Public Enemy! Här hittar du listan på alla uppträdande artister.

Festivalen äger rum nästa helg, 16-19 juli och biljetter kan fortfarande köpas online och kostar från 40€ för en 1-dagsbiljett upp till 160€ för hela festivalen, 4 dagar.

För att ta sig runt mellan festivalområdet, boendet, stranden och staden finns det bussar, taxi och cykeluthyrning. Mer information om det hittar du här.

Benicàssim ligger på kusten söderut mellan Tarragona och Valencia. Tåg tar 2 timmar och 20 min från Barcelona Sants station, med bil tar det lite längre tid, runt 2.40, och det finns även bussar som avgår från direkt till Benicàssim. Detaljerad beskrivning av alla möjliga färdsätt finns här.

Missa inte sommarens mesta festival… FIB Benicàssim is the real deal! Do(n’t) believe the Hype!

 

Bild lånad från FIB Benicàssim Festival på Facebook. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *