torsdag , december 8 2022
Home / Hälsa / HIIT ME!

HIIT ME!

Det finns många här i världen som tycker att det enda som är bra med träning är när man har den bakom sig, när den är gjord, överstökad, done and dusted! Borde det inte finnas någon typ av träning där man faktiskt kan jobba hårt samtidigt som man har kul medan man gör den …? 

Enter BCN Beach-HIIT! 

Alex Shirpey, Kevin Triguero och Martin Ekholm är tre svenska killar som nyligen startat ett nytt träningsalternativ här i Barcelona. 

BCN Beach-HIIT är deras unika koncept som inte bara bjuder på träning, lek, styrka och flås utan även på sand och sol eftersom deras ”lokal” är på stranden! Här får man helkroppsträning samtidigt som man blir jämnt smekt av solen. En bra kombination och en hälsosam kontrast till det annars så party inriktade Barcelona livet. 

Beach-HIIT (High Intensity Interval Training) är ett träningskoncept baserat på killarnas egen breda bakgrund inom bl.a yoga, kampsport, löpning, crossfit, fitness och mycket mer. Passen blir roliga, varierade och mycket givande.

Eftersom alla tre killarna är utbildade personliga tränare med livslång passion för träning och fysisk utveckling är man i säkra händer. Biceps och 6-pack i all ära, de här tränarna kan verkligen sina jobb! Genom att grupperna är relativt små, max 15 pers per pass och att det alltid finns minst 2 tränare närvarande, så ser de även till att ge dig sibtränar5som klient individuella tips och råd. Innan träningen får man chans att berätta om eventuella skador och skavanker så att man ska få ut det absolut bästa och mesta av träningen.

När SIB kommer ner till Barceloneta stranden den här soliga vårvarma lördagen, är ett pass redan i full gång. Gruppen är mindre och består av både killar och tjejer i olika åldrar. Alex, Kevin och Martin coachar, pushar och motiverar de som tränar. Passet håller på i en timma. Alla jobbar hårt och svetten lackar därefter, men då och då hörs skratt och heja rop.

De tränar core, smidighet, styrka och uthållighet. Mestadels två och två men de gör även individuella övningar. Det ser tufft ut men verkar samtidigt riktigt kul. Hit men inte längre, gäller inte i det här sammanhanget… det är HIIT och ännu längre som är mottot!

Frida säger – Jag är en ganska tävligsinriktad person med mycket energi som gillar utmaningar. För det mesta är jag positiv till allt men just den här dagen var jag lite trött… dessutom är jag ingen rutinerad träningsmännniska och dras med en korsbandsskada sedan många år tillbaka. Men efter några minuter hade jag totalt glömt bort tröttheten och rycktes med av den positiva utstrålningen och energin! Jag hade helkul samtidigt som jag kände mig trygg eftersom de hela tiden korrigerar om du inte gör en övning på rätt sätt.

Jag skulle definitivt kunna tänka mig att gå fler gånger så, HIIT ME again!

Viveka säger – jag var förstås lite skeptisk, för det är jag generellt mot det mesta i livet, och framförallt mot allt som har med träning att sibtränar3göra… Men jag blev verkligen positivt överraskad. Det var kul så det kändes inte som träning, men samtidigt märkte jag att musklerna jobbade, vilket var motiverande och jag kunde redan se bikinikroppen närma sig!

Killarna är tålmodiga, kunniga och förstående, medan de har fokus på resultat och motiverar därefter. Jag skulle absolut kunna se mig själv som en BCN Beach-HIIT stammis framöver!

 

När: Tisdagar 19.00-20.00 / Torsdagar 07.30-08.30

Var: Playa de la Nova Icaria. 

Pris: Första passet 6€, sen kostar det 120€ för 10 pass, som man kan använda på obestämd tid, men för att se resultat är det givetvis bäst att bestämma sig för att gå en gång i veckan från starten. 

För mer info kolla här

 … eller kontakta [email protected]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *