torsdag , december 8 2022
Home / Aktuellt / Klättra på väggarna

Klättra på väggarna

DEU DITS

I Poble Nou nära Calle Marina finns den här inomhusklättrings anläggningen på mer än 200m2.

Lokalen är uppdelad i områden för mer och mindre erfarna klättrare. Det är en ljus luftig lokal med högt i tak som även har en separat gym del och ett café.

Vi hade med oss en 10 åring, en 8 åring och en 5 åring och det första man måste göra innan man kan klättra är att hyra skor. Det måste vara speciellt följsamma och flexibla skor för den här sporten. Barnen var jätte förtjusta och det var extra härligt eftersom vi nästan var ensamma i den stora lokalen.

Vi började i den mindre svåra delen avsedd för mindre barn. 5 åringen hade riktigt kul men efter ca 15 minuter där, där blev de två större barnen snart mer sugna på att pröva på bouldering delen och de mer avancerade höga väggarna. Instruktörerna är hjälpsamma och kom med små tips och anvisningar till barnen hur de bäst skulle komma ner. Upp är ju inte alltid lika svårt!

5 åringen njöt mest av att springa fritt och hoppa på de mjuka madrasserna, doppa fingrarna i den vita kalkpåsen och klappa händerna så att dammet yrde.

Efter nästan tre timmar av intensivt klättrande och skoj, avslutade vi med en fika. Den här aktiviteten passar alla åldrar, vuxna som barn. Alla tyckte att det var en super rolig eftermiddag och sa att de gärna ville komma tillbaka snart igen.

Deu dits anordnar även klätterkurser för grupper och enskilda och exkursioner där man kan följa med proffs och klättra utomhus.

Priser: Barn upp till 12 år 6,50€, 13 -18 år 8,50€ och Vuxna 10€

Deu Dits
Carrer de Pamplona, 106,
08018 Barcelona – 93 624 36 99
[email protected]

Metro: L1 Marina
Tramvia Stop Auditori Teatre Nacional

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *