torsdag , mars 30 2023
Home / kvinnor / Marie Ridell – tar hand om Les Enfants! 

Marie Ridell – tar hand om Les Enfants! 

Berätta lite kort om just DIG? 

Jag heter Marie Ridell och är född och uppvuxen i en liten stad i Östergötland omgiven av familj och vänner.

Men tidigt i livet tog min stora nyfikenhet och hunger på vad livet mer har att ge över. Det var redan skrivet i stjärnorna att jag så fort som möjligt skulle ge mig i väg på min egen resa.

Det första steget på min resa, att flytta från Motala där jag bodde till Stockholm var egentligen även det största steget. Inte geografiskt, men mentalt. Flytten 8 år senare till Shanghai, eller 10 år senare till Singapore, eller 12 år senare till Barcelona kändes i stunden enbart enkel och spännande!

Jag fann snabbt att världen var min plattform, jag var en världsmedborgare.

Väl i Stockholm började jag att studera på RMI Berghs. Jag fascinerades av kommunikation och mötet med människor. Med RMI Berghs fantastiska koncept med lärare inplockade direkt från yrkeslivet och med elever redan med anställningar i olika branscher byggde jag upp ett spännande nätverk.

Jag trevade mig fram med olika kurser för att landa i det jag är bra på. Att starta, driva och leda projekt.

Ett av mina spännande möten resulterade i att jag samtidigt började arbeta med Bröderna Henry och Robert Bronett. Just det, cirkus!

En spännande och galen tid blev det, i en bransch där helt andra regler gäller. Jag navigerade mig med bästa förmåga igenom 1,5 år på företaget Bröderna Bronett och lärde mig otroligt mycket som jag sedan har tagit med mig på min fortsatta resa i livet och yrkeslivet. Ska tilläggas att jag varken gick på lina eller var lejontämjerska utan arbetade sida vid sida med Henry och Robert och deras företagsevents och marknadsföring kring Cirkus Prinsessan och Cirkus Scott.

Mellan jobb och studier for jag under långa perioder runt på jordklotet som om det vore “no tomorrow”. Fullkomligt älskade att resa och bockade ständigt av nya platser på min bucket list!!

Efter min examen på RMI Berghs landade jag i Stockholm för några år och arbetade på olika Reklambyråer. Bl.a. på det stora internationella nätverket Euro RSCG.

Tills det var dags igen..med en otrolig nyfikenhet och envishet kastade jag mig handlöst in i ett helt nytt spännande projekt!

Projektet gick under namnet “Money Marketing Media”

Jag fick nämligen möjligheten att hoppa ombord på en härligt galen och spännande ny ide.

Arbetet och lanserandet av en helt ny mediekanal där buskapsbäraren var pengar, mynt. Olagligt tänker de flesta!

Men nej, vi arbetade tillsammans med jurister under månader och granskade vartenda hörn av den gällande lagen kring mynt och dess hantering.

Kontroversiellt kanske, men inte olagligt!

Vi drevs av det som alla inom marknadsföring drivs av, att nå sin målgrupp! Och när kommer du någonsin så nära din målgrupp som direkt i handen vid ett köptillfälle. Att kunna bygga varumärke och att öka värdet på pengarna i handen genom ett enkelt budskap.

Detta ledde till otroligt mycket positiv media och marknadsföring för oss när vi tillsammans med flygbolaget FlyMe lanserade detta. I Dagens Industri och Dagens Media lanserades detta exklusivt samma morgon som kampanjen drog i gång. Redan samma dag hade vi gjort fler intervjuer för tidningar, radio och de stora tv-kanalerna än vad vi förmodligen någonsin kommer att få göra i våra liv igen. Thank god för mediaträningen vi gjort! Även internationell media som Bloomberg och International Herald Tribune hörde av sig och skrev om denna nya mediekanal.

Även ifall Riksbanken i Sverige och resten av Europa inte var lika nöjda, så sa de sig vara öppna för ett kommande samarbete om det hade krävts.

Nu behövdes aldrig det, då man något år senare lyckats skapa en ny lag som förhindrade spridandet av reklamförsedda mynt.

Även i fall vi hade rätt i sak, så innebar detta dock slutet för mediekanalen Money Marketing Media!

Med en enormt stor erfarenhet rikare och att jag genom detta projekt träffat mannen i mitt liv, gick jag ändå ur som den stora vinnaren, BIG TIME!

2005 gifte vi oss och bestämde oss kort efter för att ge oss ut på vårt livs resa. Vi packade ihop vårt liv i Sverige och flyttade till Shanghai. Vi kom dit utan någonting annat än oss själva, vår företagsamhet och vår övertygelse om att Shanghai var stället att vara på. Vi började bygga upp vårt nya liv och startade upp ett eget företag tillsammans. Kontaktade vårt stora gemensamma nätverk i Sverige och började erbjuda “factory direct” lösningar. Vi producerade produkter för svensk företag.

1 år senare blev jag headhuntad av ett Holländskt-kinesiskt företag specialiserade inom Promotion och Retail. Här fick jag möjligheten att från grunden lära mig hela kedjan, från ide, design, sälj och produktion. Jag sög i mig så mycket kunskap jag bara kunde av de duktiga och kompetenta medarbetare jag hade, vilket resulterade i 6 mycket framgångsrika år på företaget som Global försäljningschef.

Under dessa år föddes även vår dotter Olivia.

2012 bestämde jag mig för att det var dags att gå vidare och testa mina egna vingar igen. I samma veva fick jag förfrågan om att ta över och ansvara för produktionen av Laila Bagge’s smyckes märke www.rockbysweden.se vilket jag självklart inte kunna säga nej till. Kunde behöva lite rock’n’roll i mitt liv!

Samtidigt, Les Enfants började ta form.

Med den stora kunskapsbank om produktion, kvalitetssäkring och att arbeta i Kina jag skaffat mig, och tillsammans med min drivna affärspartner Hanna i Sverige som fokuserade på sälj blev vi varandras förlängda armar i byggandet av ett nytt företag och varumärke.

Företagsidén föddes när vi som småbarnsföräldrar båda två såg det växande behovet och avsaknaden av smarta kvalitetsprodukter för förenklandet av livet som småbarnsförälder på marknaden.

Vi såg också trenden att föräldrar inte heller var rädda för att spendera mer pengar på innovativ design, smart funktion i kombination med hög kvalité.

Förarbetet tog oss kanske längre tid än vad vi först tänkt men vi ville göra allt själva. Tillsammans ville vi ha kontroll på varje liten detalj. Detta var ju vår “baby”, och vi ville att det skulle bli perfekt, något vi kunde stå för och vara väldigt stolta över. Och det är vi! Vi lever efter mottot skynda långsamt, och lägger hellre tyngden på kvalitet istället för kvantitet. Och det har gett resultat.

Trotts graviditeter och var sin nyfödd bebis lanserades 2013 vår första kollektion av våra Bamboo Muslin Blankets och Squares i Sverige.

lesenfants_6838

Prince Nicolas

I dag säljer vi till ca 130 retailers runt om i Europa. Vi har den stora lyckan av att blivit “Inofficiell“ hovleverantör i Sverige då kungabarnen har synts använda våra produkter till sina prinsar och prinsessor. Detta har ju såklart gett oss ännu ett kvitto på att vi lyckats bygga något hållbart och med kvalitet. Dessa bilders spridning genom media har gett ringar på vattnet och introducerat oss på andra marknader långt utanför Sveriges gränser.

13244733_1777609049151900_9056017114983148057_n

Vi lanserade i förra året en helt unik produkt som har tagits väldigt väl mot på de olika marknaderna. Unikiteten ligger i sin design, funktion, och materialval.

Det är en multifunktionellt designad scarf/poncho i ett tunt bambu material som ger mamman och hennes bebis möjligheten till en privat stund vid amning eller vid vila oavsett var de befinner sig. Den passar likväl som poncho, en trendy scarf eller som naturligt solskydd när bebisen bärs i sin bärsele.

Produkten föddes av att amning är och kommer alltid vara en viktig fråga. Det är tydligt att förstagångsmammans ålder ökar, och med det kommer önskan om att kunna leva sitt liv lika aktivt som innan utan att göra för många förändringar. Vad många mammor får erfara är att amning kan vara en orsak till förändring då det inte alltid fungerar enligt önskan och det blir svårt att vara spontan samtidigt vara bekväm att amma ”in public”.

Dagens mamma är väldigt påläst och vet att amning är en väldigt viktig start för barnet, samtidigt står det emot ett aktivt liv ”out and about” med risk för att korta eller välja bort amning av bekvämlighetsskäl.

Amningsscarfen fungerar då som ett smart hjälpmedel för att underlätta vardagen för nyblivna mammor.

I vår kommer den även finnas att köpa på en av Sveriges största apotekskedjor

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?

För drygt 1,5 år sedan kom jag och min familj till Barcelona.

Varför valde du just Spanien/Barcelona?

Efter 8,5 år i Shanghai valde vi att flytta till Singapore. Detta för att öka livskvalitén för oss själva och våra barn. Valet att bo i Kina gick inte längre att försvara, luften och miljön hade då blivit så dålig.

Men efter 10 år i Asien så tog våra jobb oss tillbaka till Europa. Vi skulle introducera Les Enfants www.lesenfants.se på Europa marknaden och samma gällde min mans företag Brappies.

Som entreprenörer har vi haft det stor privilegiet att kunna välja vart vi vill bo. Vi tog då en kväll upp den stora Atlasboken och kände båda…Barcelona är ju en fantastisk stad. En exotisk plats mitt i Europa, perfekt combo för livsnjutning och business. Tillräckligt nära Sverige, men också tillräckligt långt borta för att kännas exotiskt och ge vardagen en guldkant.

Vad har varit svårast med karriären/flytten/integrationen i Spanien?

Språket måste jag ju ändå säga. Behovet att tillhöra känns större här än det gjorde i Asien. Det blir ett helt annat utanförskap här om du inte behärskar språket. Rent affärsmässigt måste du kunna tala spanska för att bygg och bibehålla relationer.

Sedan att behöva slå hål på vår sanning som vi skapat oss under åren i Asien, om att Europa bara är enkelt och felfritt. Att påminnas att alla länder har sina procedurer med hur allt fungerar, eller inte fungerar. Spanien inget undantag (lol)

Hur ser framtidsplanerna ut för dig/ditt företag?

Som det känns nu, vi är här för att stanna!

Och vad gäller Les Enfants, så är vi nu inne i en väldigt spännande fas. Vi expanderar på alla plan. Utökar vårt sortiment, kundstock och intar nya marknader.

Då vi insett att vi själva inte hinner med både affärsutveckling och sälj på de marknader vi vill in på söker vi nu med ljus och lykta efter samarbetspartners som agenter och distributörer som vill bära fram och förvalta vårt märke med samma stolthet som vi gör.

Tre saker du saknar från Sverige:

Vänner/familj, luften, och Gotland där vi har vårt fantastiska sommarhus där vi gärna hänger hela somrarna.

Tre saker du INTE saknar:

Saknar absolut inte vädret, vardagen och Jante-lagen!

Dina 3 smultronställen i Barcelona?

Med stora penseldrag så säger jag stränderna, bergen och myllret i stadskärnan vilken mer eller mindre innefattar ALLT! Varje vecka hittar vi nya ställen vi fastnar för. Vik av på vilken sidogata som helst och du hittar ett nytt smultronställe. Älskar att överraskas!

Vad tycker du om nätverk som SIB?

Som entreprenör är du personen som ständigt måste kreera och leverera på alla plan. Lika kul som det är, så kan det också kännas ensamt och ibland dränerande.

Jag blev så glad när jag hörde talas om nätverket SIB

Jag ser fram emot att inspirera och att bli inspirerad. Träffa nya spännande människor att dela erfarenheter och lärdomar med. Kunna boosta och låta mig boostas av nya energier!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *