torsdag , december 8 2022
Home / Mitt BCN / #MittBCN – Sanna Rosell
#MittBCN De mana a mano Svenskar i Barcelona

#MittBCN – Sanna Rosell

av Sanna Rosell.

Första gången var ingen trevlig upplevelse. Det var i december, grått och fuktigt, och jag jämförde dig med andra. Andra gången gick det lite bättre. Då fanns du där när de egentliga planerna svek och fick chans att visa upp en bättre sida. Det var värme i luften och vårkänslorna började spira mellan oss. Tredje gången gillt, nu var sommaren i full blom och jag föll pladask. Nu är jag här för fjärde gången men kan räkna mina återstående dagar på ena handen. Snart åker jag tillbaka till Sverige och vill avsluta, för denna gång, min tid här genom att ge dig glimtar av Mitt Barcelona.

Jag har hittat hem i kvarteren i Gràcia och trivs som bäst i bubblan av bykänsla som finns här. Mitt Barcelona är därför området norr om själva centrum, vid foten av Parque Güell och i hjärtat av myllret av gator och torg. Mitt Barcelona är också yogastudion Sattva y Sincronia, där jag spenderat många svettiga timmar på lika svettiga yogamattor. Det är också torget Plaza de Virreina, där jag helst sitter och skriver i fönstret på caféet, med utsikt över både gatan och kyrkan. Förutom alla platser jag stjärnmärkt som favoriter, är Mitt Barcelona också doften av nybryggt kaffe på gatorna, vågen av värme som slår emot mig på balkongen och fruktaffären som spelar bolivianskt disco och alltid har en mango för en euro. ”Eller, för två så blå ögon får du två.”

Mitt Barcelona är vilsna cykelfärder i ogoogelbara industriområden som gud glömde, fluffiga croissanter från det arabiska bageriet Shahid och vackra vyer från vandringar på de katalanska kullarna vid Montserrat. Det är också vintagemarknaden De mano a mano och min nyligen upptäckta förkärlek för vermut – och att jag bor granne med Gràcias bästa vermutería Tano (Carrer de Joan Blanques 17)!

#mittBCN Montserrat Svenskar i Barcelona

Mitt Barcelona har smak av Pepa Tomates friterade spenatkroketter med honungsaioli och getglass från Bodevici. Det är även ett evigt slalomgående mellan hundkorvar på trottoaren och lika irriterande trafikljus längs joggingturen. Avslutningsvis är Mitt Barcelona förstås glädjen över att min blogg om staden läses av fler än vad jag vågade drömma om – vilket har gjort det ännu roligare att dela med mig av mina smultronställen.

Jag längtar redan till en femte gång. Vad som kommer bli Mitt Barcelona då, återstår att se. Till dess hoppas jag du kan glädjas lika mycket av Ditt Barcelona som jag har gjort av Mitt.

#MittBCN De mana a mano Svenskar i Barcelona

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *