torsdag , mars 30 2023
Home / Aktuellt / COOLEST CATS IN TOWN… ADOPT DON’T SHOP!

COOLEST CATS IN TOWN… ADOPT DON’T SHOP!

Fredag eftermiddag i Barcelona, och SIB kliver in i den nya Suara-affären i Born. Inte för första gången, men denna gången med extra språng i stegen, eftersom vi ska få se vad Suara Foundation egentligen handlar om samt möta dess grundare…

Men vi backar lite…

Suara Music  är en record label i genren techno/tech house ifrån Barcelona, grundad av en av stadens (och enligt mig Spaniens) just nu hetaste DJs; Coyu.

Förutom musiken, är det som utmärker Coyu hans ständiga arbete för en annan stor passion i hans liv… nämligen katter!

Men vi backar lite till…

Coyu var från början mer en hund person, men när han och hans flickvän (en specialiserad katt-veterinär) flyttade till deras hus nära havet och var omgivna av hemlösa katter, började hans kärlek till dessa vackra varelser att ta fäste och växa…

Och på så sätt kom vi till Suara Foundation…

VARIFRÅN KOM IDÉN?

Sen vi flyttade dit vi bor nu, har vi haft katter runt omkring oss hela tiden. Det började med att vi gav dem mat, och tog hand om dem. Eftersom min flickvän är veterinär, tog hon dem till även kliniken och gav dem en check-up, samt vaccinerade dem för att ge dem en bättre chans i livet.

Det som började som en hobby, bara ett roligt projekt, fortsatta växa, katterna fortsatte komma, och runt 2012 började vi kalla det en foundation, fortfarande mest på skoj.

Så från att Suara var ett skivbolag blev det även en foundation och nu har vi dessutom en egen affär; Suara Store.  Vi öppnade affären i Born i slutet på förra året. Där säljer vi etiskt producerade kläder, designade av vår egen Visual Artist GAAS, samt vinyl och andra Suara produkter. Vår foundation ligger en trappa upp.

SUARA STORE 1

SUARA STORE 2

HUR FUNKAR ORGANSATIONEN?

Vi sköter det inte som en strikt foundation, men en del av vinsten från allt vi säljer, både musiken och produkterna i affären går till katterna. Vi tar också emot donationer. En av våra kattvänner behövde en brådskande operation och vi ordnade det via gofunding.org och mötte vårt mål väldigt snabbt. Det var underbart att se att folk verkligen stöttar detta projektet.

Vi jobbar med Asociación Progat Sant Boi som tar hand om hemlösa katter, så de tar med dem till oss, och vi betalar för alla kostnader och ordnar vaccination och sterilisering. Vi behandlar alla katter som kommer till oss, men bara de katter vi känner en connection till, som vi ser kan anpassa sig till ett lyckligt familjeliv, får stanna kvar på vår foundation där vi har en veterinär på plats dagligen. De andra går tillbaka till associationen.

HUR MÅNGA KATTER KAN NI TA HAND OM?

Vi har satt en gräns på 8 katter åt gången totalt, som inkluderar våra 3 permanenta ‘in-house’ katter; Dixon, Maceo och Bagheera, så det kommer vara upp till 5 som kommer och går.

HUR FUNKAR ADOPTIONEN?

Folk hittar oss via hemsidan, Facebook och Instagram. Vi är stränga med adoptionen och stämmer av ordentligt med kandidater för att se till att katterna verkligen får ett bra hem. Vi har redan anordnat over 50 adoptioner och hjälpt över 300 katter.

VAD ÄR NÄSTA STEG FÖR ER ORGANISATION?

Vi vill öppna foundation våningen till allmänheten så folk kan komma hit och hänga med våra katter, lära sig mer om hur katter kan förbättra livet för oss och förstås vill vi hjälpa så många katter som möjligt hitta vård och nya kärleksfulla hem.

För att adoptera en Suara katt, kontakta…
suara-music.com/foundation
facebook.com/suarafoundation

Och om ni vill besöka affären, hittar ni Suara Store här. Följ även affären och organisationen på Instagram för info om gratis event och andra nyheter.  

 

Images via Beatport, Suara Foundation and Gaas Artwork.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *