tisdag , december 10 2019
Home / kvinnor / Tara Keyvani – Mångfacetterad Idéspruta!
Tara-Keyvani-Intervju-Svenskar-i-Barcelona

Tara Keyvani – Mångfacetterad Idéspruta!

Berätta lite kort om DIG:
Jag heter Tara och är dansare, yogalärare och 27 år. Jag kommer från Upplands Väsby i Stockholm och båda mina föräldrar är från Iran. Min bakgrund har sporrat mig till att vilja förstå och uppleva livet från olika perspektiv och tack vare dansen började jag hamna i många olika konstnärliga projekt runt om i världen!

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?
Jag har bott i Spanien 2 år nu, men har också åkt fram och tillbaka till Sverige för att jobba som dansare och leda projekt.

Varför valde du just Barcelona?
Det blev Barcelona på grund av kärlek… och nyfikenhet! Barcelona var egentligen inte i mina tankar men det verkar som att mitt hjärta visste vägen till det goda livet 🙂

Vad har varit svårast med att bo utomlands, flytten/integrationen i Spanien?
Kanske att det finns så många valmöjligheter överallt och inom en själv. Det gäller bara att fokusera på det man vill och jag har alltid velat jobba på olika ställen och vara i rörelse. Förmodligen är det anledningen till varför min spanska inte är perfekt och att jag behövt tid här i Barna till att verkligen känna in vad som är viktigt för mig i livet och det kräver en del upp och nedgångar.

Hur ser dina framtidsplaner ut?
Den frågan har äntligen blivit rolig och häftig att svara på och det är ju en stört-skön win!!

Jag är yogalärare och tror verkligen att jag kommer skapa asbra retreats och klasser i olika former, antingen på olika vackra platser i världen eller i egen studio eller annat format som t.ex yoga på arbetsplatser. Jag är bra på att guida och leda människor till det som jag ser de själva vill ha eller strävar efter. Med yogan som verktyg så är dörren öppen för finfina möten och positiv förändring och det är ju min passion. Jag gör också gratis youtube-yoga-klipp på persiska varje vecka så att persisktalande runt om i världen ska kunna se och följa roliga och ‘nyttiga’ yogaklipp!

Sen är jag ju modern dansare, performance artist och jobbar som projektledare för olika social-kulturella projekt. Det kommer jag fortsätta med och förhoppnigsvis lyckas haffa intressanta dansjobb och projekt framöver också.

Mer dans och kultur och hälsosamt leverne av folket, till folket!!!! Det är många här i Barcelona som har frågat mig om jag håller dansklasser här och det vill jag ju också göra. Jag höll en klass på en poledance-skola i La Terrassa och det var så himla bra!

Utöver detta så skriver jag mycket så en bok eller e-guideserie lär jag få blomma ur mig i sinom tid. Detsamma med låtar som jag skriver och sjunger. Sen designar jag även tryck för kuddar, kläder, koppar och andra saker. Ni kan kolla in min hemsida eller gå till min webshop.

Snacka om valmöjligheter! Snart kommer jag förmodligen komma på idén som väver ihop allt till en mer välvårdad organisation eller företag och tills dess (erfaren företagare/människa som känner sig manad att vara mentor för mig välkomnas) kommer jag låta mig hitta pusselbitarna genom att följa mitt hjärta och nyfikenhet. Jag är öppen för nya möjligheter och projekt.

Tre saker du saknar från Sverige? Tre saker du INTE saknar?
Mamma, pappa, brorsor och brorsson och vissa vänner. Och att jag ‘fattar systemet’ för hur allt funkar med institutioner och skola och om man har barn osv…

Tre saker jag inte saknar……….. ehm, alltså jag anpassar mig till att trivas var jag än är, men 1: jag saknar inte pendeltågs-fängelse-känslan vintertid. 2: Alla stressade miner, det får mitt hjärta att brista och vilja säga ‘kom så pratar vi! jag vet hur vi kan fixa detta’. 3: Mammas och pappas ständiga nyhetstittande där flöde av avskräckande bilder, ord och känslor pumpas ut.

Dina tre smultronställen i Barcelona?
1: Vår terrass i Poblenou! Och Ni är välkomna på mina yogalektioner med den superfina vyn av medelhavet. Kolla in min hemsida www.BloomingStarFaith.com.
2: Gasterea, på Carrer Verdi i Gracia. Nice kombos, testa deras varma rätter som kommer direkt från köket.
3: Sala Montjuics utomhusbio. Åh….. så mysigt och perfekt.

Hur har SIB hjälpt dig?
Svenskar i Barcelona har innan denna intervju mest varit användbar som facebook-sida där jag en enstaka gång delat någon fråga eller kommenterat på något. Nu när jag kollar in hemsidan känns det som att det finns hur mycket potential som helst för möten, projekt, och information. En skön community!

Hemsida: www.BloomingStarFaith.com
E-post: [email protected]
Youtube channel: tara.keyvani

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *