tisdag , maj 21 2024
Home / Om Oss

Om Oss

evajul

Eva Olsson

När jag flyttade till Barcelona 2004 fanns det inte så mycket möjligheter att träffa andra svenskar. Facebook var inte så vanligt utan vi fick gå med i Handelskammaren, SWEA och Club Escandinavo för att nätverka. Jag och min pojkvän hade startat ett företag inom Telecom och hade ett callcenter med 45 svenskar anställda när det var som störst, så det var mest dem man umgicks med innan spanskan var flytande. Efter ett tag gick jag med i SWEAs styrelse och var med där i fem år varav ett år som styrelseordförande. Jag hade bl.a hand om mammagruppen och hemsidan.
Jag hade hela tiden planer på att starta en sida för svenskar i Barcelona och jobbade med det på fritiden men på den tiden var det inte så lätt att få det snyggt, så när jag upptäckte Facebook startade jag istället gruppen “Mammor i Barcelona” och ”Svenskar i Barcelona”.  De grupperna har nu fyllt 5 år och “Svenskar i Barcelona” har idag ca 5000 medlemmar. Det har varit jättekul att hjälpa så många människor genom åren och nu är det äntligen dax för den första hemsidan; SvenskariBarcelona.com

Jag har nu ett eget företag inom telecom och 3 underbara barn. Brinner fortfarande för att hjälpa svenskar med allt möjligt och är lite sugen på att fixa lite events och liknande så att vi kan få den där svenska gemenskapen här i Barcelona som man kan sakna efter att ha bott ett tag i utlandet.

 

frida_03      

Frida Pålsson

Efter att ha jobbat en längre tid i Londons modevärld började min längtan efter blå himmel att bli stark. Regn kan vara mysigt ibland men det var just de där grå dagarna som det blev för många av.
I samma veva bestämde jag mig också för att öppna ett produktionsbolag. En av de allra viktigaste förutsättningarna är definitivt fint väder och mycket ljus. Därför kändes Spanien som ett naturligt val och Barcelona som var välkommunicerat och internationellt blev perfekt!

Jag har nu bott här i över 10 år och har inte ångrat mig ännu. Det finns verkligen allt i Barcelona. Härlig kultur, god mat och goda viner. Det är alltid något som händer och på något sätt känns en tisdag i Barcelona lite mindre “vardaglig”. Som stavgångsinstruktör och mamma är närheten till naturen och fem minuters promenad till havet saker som jag värderar mycket högt.
Jag har träffat fantastiska vänner här tack vare olika nätverk på fb och bla. genom SWEA där jag sedan två år tillbaka är vice ordförande. Visst skulle man kunna ändra på en sak eller två, men på det stora hela trivs jag som en fisk i medelhavet!

 

Viveka Nilsson

Min dröm om att bo i Barcelona, började gro får många, många år sen och var resultatet av en ren och kall kalkyl – jag vill bo i Spanien + jag vill bo vid havet + jag vill bo i en stad = Barcelona it is!

Jag kände inte alls till staden, jag hade aldrig ens varit här, men bestämde att så fick det faktiskt bli. Det tog lite tid att få till det, men efter många turer hit och dit och en interkontinental omväg eller två, kom jag äntligen hit för ett par år sen. Så nu lever jag min dröm, men som frilansande, hemmajobbande TV-försäljerska, blev drömlivet lite ensammare än jag förutspått och jag fick verkligen satsa på nätverkande för att hitta min plats här. SWEA och Svenskar i Barcelona, så väl som andra networking events och organisationer har verkligen hjälpt mig komma igång och få kontakter i stan.

Nu har jag bytt vardagsrummet mot ett kontor nära Paseo de Gracia, där jag fortsätter sälja stå-upp komedi till TV kanaler, samtidigt som jag är med och utvecklar Svenskar i Barcelona med mina 2 kollegor här. Och sakta men säkert börjar verkligheten närma sig min dröm…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *