söndag , juni 16 2024
Home / Barcelona Business / Webshopen Givensa

Webshopen Givensa

Berätta lite kort om just Ditt företag?

-Jag driver sajten Givensa.com som är en webshop med inriktning på funktionell heminredning, roliga prylar och originella presenter. Jag startade upp företaget under hösten 2012 tillsammans med min man Johan. När vi väl tagit beslutet gick det snabbt (vi jobbade iof dag och natt) och Givensa lanserades precis innan julen 2012. Så vi har varit igång ganska precis 1,5 år nu. Nu driver jag företaget på heltid och min man hjälper till i mån av tid då han har ett
annat jobb på dagtid.

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?

-Ganska precis 6 år nu.

Varför givensavalde du just Spanien?

-Jag och min man tog beslutet tillsammans, vi ville från kylan och mörkret i Sverige och testa på ett liv i ett annat land. Men valet var inte helt lätt då vi flyttade med två små barn. Efter mycket övervägande beslutade vi oss för Spanien och Barcelona, då vi sedan tidigare hade fastnat för staden. Det är ju en stad som har det mesta, här finns ju både Medelhavet, berg, kultur och storstadspuls samt öppna människor och massvis av sol.  Men det var en liten chansning, då ingen av oss pratade spanska och än mindre katalanska vid flytten. Men Sverige fanns ju inom räckhåll om vi skulle ångra oss, fast det har vi än så länge inte gjort.

Vad har varit svårast med att starta eget utomlands?

– Kontakter, nätverk och framförallt att man inte känner till marknaden. Sen har språket också varit ett stort hinder. Största delen av våra kunder är Spanjorer så i stort sett all kundkontakt sker ju på spanska. Även om vi nu båda pratar spanska så är det fortfarande inte perfekt. Dessutom så måste vi ju producera bra texter och material till sajten och det är frustrerende att inte kunna producera det materialet själv utan vi är beroende av en korrekturläsare/översättare.

Hur ser framtidsplanerna ut för dig & ditt företag?

– Just nu så satsar vi på hösten och julen. Vi kommer att utöka vårt sortiment under de närmaste månaderna för att erbjuda våra kunder ett än större utbud av smart heminredning och originella presenter.

På vilket sätt förenklar Hemnummer det för er?

– För oss är det jätte praktiskt då vi är ett litet företag som ofta är på språng. Varor ska hämtas på laget, packas och skickas och så då är det inte alltid vi har möjlighet att sitta vid en fast telefon. Som det är nu så kopplar vi ett fast nummer till en mobil, vilket gör att vi alltid kan ta vår kundtjänst med oss vart vi än är, ja till och med till ett cafe på stranden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *