söndag , juni 16 2024
Home / Pass

Pass

Pass & Internationellt ID kort.

Om du vill ansöka om ett nytt pass eller internationellt ID kort måste du kontakta ambassaden i Madrid och beställa en tid. Kostnaden är 1400 kr (160€) och det kan ta upp till sex veckor att få den färdiga handlingen eftersom de skickas från Sverige. Du kan välja att hämta ut passet på det konsulat eller den ambassad som passar dig bäst, men du får betala en utlämningsavgift på 16€ om det inte är på samma ställe som du ansökte på.

Om du har möjlighet att förnya passet hemma i Sverige, så kan det också hämtas ut på konsulatet i Barcelona.

Alla pass som uthämtas i Barcelona, skickas via ambassaden i Madrid. När det anlänt där, skickar de ett mail till dig om att de fått det. Ambassaden råder att man då kontaktar dem om passet ska vidare till Barcelona, eftersom det inte alltid är tydligt internt. Efter 3-4 dagar kan du ringa konsulatet i Barcelona och bekräfta att det anlänt innan du går dit, eftersom konsulatet inte meddelar när de får in nya pass.

Från den 1a November 2014 finns det ett nytt elektroniskt bokningssystem, se länk: http://www.swedenabroad.com/.

Du måste ha med giltig identifikation och/eller ditt gamla pass.

På konsulatet i Barcelona kan du göra ett tillfälligt pass om du förlorat ditt nuvarande. Det gäller endast för en resa hem till bosättningslandet och kostar 173€. Se länk: http://www.swedenabroad.com/.

 

2 comments

 1. Ang. Pass
  Serviceavgift 16 €, för att hämta ett pass?
  Man får själv kontakta ambassaden i Madrid för att få besked om passet kommit ifrån Sverige. Be dem sända passet till ex Barcelona, Malaga etc.
  Sedan får man kontakta konsulatet i respektive stad för att få veta om passet finns för avhämtning.
  Då ställer jag frågan; Vad är det för service man betalar 16 € för?
  .
  .

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *