tisdag , maj 21 2024
Home / Aktuellt / Sara har god aptit… and other stories!

Sara har god aptit… and other stories!

Berätta lite kort om just DIG?

Hej SIB! Mitt namn är Sara, kommer från Sala och jobbar som sales manager på klädföretaget Pepe Jeans i Katalonien sedan 7 år.

Driver även bloggen Appetite & Other Stories där jag tipsar om nya och gamla favoriter vad gäller restaurang, café, bar, shopping, events mm i Barcelona. Har under många år tipsat vänner och bekanta om mina smultronställen i Barcelona. Jag vet själv hur svårt det är att hitta bra ställen i en ny stad, och efter att jag sökt runt på nätet tyckte jag att det fattades en blogg med bra insider tips till restauranger mm bortom turiststråken i Barcelona. Så jag skapade AppetiteAndOtherStories.com som jag kompletterar på Instagram under namnet appetiteandotherstories.

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?

Jag har varit bosatt i Spanien i 16 år, jag kom hit av en slump när en kompis och jag skulle resa jorden runt. Visste inte mycket om staden vid det tillfället, men det var love at first sight och jag blev kvar; förförd av kulturen, närheten till havet och självklart maten!

Vad har varit svårast med karriären/flytten/integrationen i Spanien?

De första var ju språket, så jag skrev in mig på en språkskola som var CSN berättigad, efter det var det allt krångel med den Spanska byråkratin. Ett väldans springade fram och tillbaka med papper som saknades.

Hur ser framtidsplanerna ut för dig?

Jag hoppas kunna expandera bloggen, skriva om flera delar av Spanien och deras guldkorn.

Tre saker du saknar från Sverige. 

Närheten till familjen, vänner och svensk mat.

Tre saker du saknar från Sverige. 

Det enda som jag inte saknar är den gråa svenska vintern…

Vad tycker du om nätverk som SIB?

Jag önskar att SIB hade funnits redan år 2000, så jag lättare kunnat komma i kontakt med andra svenskar och all den viktiga information som NIE, seguridad social, etc som kan vara svårt att hitta när man är ny i Barcelona och språket är en barriär.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *