tisdag , februari 7 2023
Home / Aktuellt / Johanna trycker till!

Johanna trycker till!

Berätta lite kort om just Dig och Ditt företag?

Jag föddes i Norrköping 1981 men flyttade ner till Skåne (Österlen) när jag var 10 år.

2007-2010 gick jag en textilkonst utbildning på La Massana i Barcelona där jag upptäckte en kärlek for screen print och klädskapande som jag sen utvecklade på en masterutbildning i modedesign på skolan Felicidad Duce, också i Barcelona.

Nu hand-trycker jag tyger som jag sen syr kläder och accessoarer av. Jag försöker alltid jobba så miljö-vänligt som möjligt och tror på filosofin bakom ”slow fashion”.

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?

Sedan 2004, men bodde i Sao Paulo 2011-2012.

Varför valde du just Spanien/Barcelona?

Jag var bosatt i Stockholm 2004 och en kompis tyckte att vi skulle ta en långsemester i Barcelona, han menade att det var en stad man tvunget skulle besöka. Jag beslöt mig för att plugga spanska om vi ändå skulle vara här ett tag. Under dem tre månaderna träffade jag min man och hann dessutom bli förälskad i staden. Så jag blev kvar…

Vad har varit svårast med att starta eget utomlands/flytten/integrationen i Spanien?

Det är kämpigt att ha så mycket utgifter som nystartad företagare – Seguridad social, IVA etc, speciellt i mitt fall då jag också måste investera i material. Det kan också vara knepigt att förstå sig på Hacienda och dylikt, eftersom det är ett språk man inte lär sig i skolan direkt. Jag jämför med min kusins situation i Sverige som just startat ett företag och får otroligt mycket stöd från alla tänkbara håll…

På ett personligt plan tyckte jag i början att det var otroligt stressande att ingen höll tiderna men vande mig. Första året i skolan var jag den enda som var på plats klockan 8 varje morgon som schemat angav, andra året gjorde jag som alla andra, sov en timme till och droppade in vid 9.

Hur ser framtidsplanerna ut för dig/ditt företag?

Jag planerar att skapa en vår/sommar kollektion 2017 tillsammans med isländska textilkonstnären och kläddesignern Sara María Júlíudóttir (FORYNJA). Under tiden skapar vi en produkt i taget, först gjorde vi handtryckta duffel bags, sen blev det bomberjackor, bordsdukar, t-shirts, klänningar, kuddfodral, dataväskor osv som vi bl.a. sålt på Palo Alto Market i Poble Nou. Härnäst planerar vi att vara med på Brunch Electronik den 22 maj.

Jag säljer också kläder och väskor i butiken Oslo i Gracia, Lantoki i Raval, samt Art Gallery i Borne.

Tre saker du saknar från Sverige:

– Min familj
– Organisation och ordning
– Bokskog och vita, folktomma stränder

Tre saker du INTE saknar:

– Vädret
– Civil ”poliser” och moral tanter
– Vädret

Vad tycker du om nätverk som SIB?

Jag tycker att det är toppen, en möjlighet att utbyta erfarenheter, skapa kontakter, få stöd osv.

 

Art gallery – C/Sant Pere Més Baix, 41

Lantoki – C/Doctor Dou 15

Oslo – C/Torrent de L´Olla 164

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *