tisdag , juli 23 2024
Home / Aktuellt / One Living – Hemrenoveringsteamet som leverar i tid där allting sker mañana.

One Living – Hemrenoveringsteamet som leverar i tid där allting sker mañana.

Vilka ligger bakom One Living?

Henrik & Laura.

Han, svensk byggnadsingenjör som tog beslutet att flytta till Barcelona för att starta eget inom ett område kopplat till hans stora passion: att få skiss till verklighet för geniala bostadslösningar, både vad gäller design och funktion. Hon, italiensk entreprenör och egenföretagare, etablerad och bosatt i Barcelona sedan över 25 år tillbaka, känner stan som sin egen ficka, har de rätta kontakterna för att kunna erbjuda en oklanderlig service till kräsna kunder. Tillsammans är de den perfekta duon som erbjuder 360 grader know how och förstklassig service vad gäller renoveringsprojekt med fokus på den nordiska marknaden.

Vad var syftet med att ni startade One Living?

Vi upptäckte en lucka i marknaden när vi insåg att skandinaverna har svårt att hitta en leverantör som kan erbjuda dem fullständig trygghet och förtroende inför sin renovering av deras nyförvärvade lägenhet i Barcelona. Dessutom är majoriteten av kunderna bosatta i hemlandet och har svårt att hålla kontroll på renoveringsprocessen pga avståndet. Ytterligare en viktig faktor som både försvårar och försenar projekten är den stora språkbarriären då många svenskar inte talar spanska, samt att de flesta av leverantörerna talar väldigt dålig engelska. Oräkneliga är fallen där man skyller förseningar eller missar i renoveringsjobbet på missförstånd pga. felaktiga språktolkningar – något som stått många svenskar dyrt.

Likaså är fallen många där slutresultatet inte hållit den kvalitet som utlovats från början. Med detta facit i hand kunde vi tydligt se att vi höll i nyckeln till lösningen för deras problem, genom att skapa en formula där vi erbjuder en tjänst där vi konsulterar handplockade och kvalitetssäkrade leverantörer (hantverkare, elektriker, arkitekter etc.) till varje enskilt renoveringsprojekt. Vi agerar länk mellan alla inblandade parter och följer hela processen från idé till genomförande. Vi förhandlar fram de bästa priserna och villkoren till förmån för våra kunder. Och kanske den största utmaningen av alla: vi ser till att alla deadlines och leveranser håller den bekräftade tidsplanen, detta i ett land som är känt för att det mesta sker ”mañana”.

Man kan summera det hela med att säga vi ville starta ett service-företag där vi blir renoveringskonsulter med riktmärket att bli en referens för god kvalitet och bra pris. Någon som förstår kundens problem och kan förutse deras behov så att dom kan fokusera på det roliga i projektet. Ett stort plus är såklart att vi känner vår målgrupps tycke och smak mycket väl, så ofta kan vi visa upp olika typer av exempel hur det färdiga resultatet kommer se ut vad gäller färger och stilar som kunden drömmer om.

Vilka är era kunder?

Vår typiske kund kommer från Norden, de vill köpa en lägenhet i Barcelona, antingen för att renovera den för sitt semesterboende, eller helt enkelt i rent investeringssyfte för att sälja den vidare efter renovering.

Vad gör One Living annorlunda?

Vi fokuserar på en specifik målgrupp, vi tillhandahåller en tjänst baserad på den standard som kunden är van vid, vi tar hand om processen från början till slut, vi fungerar som en mellanhand mellan leverantörer och kunder samt vi talar såväl ditt språk som de lokala leverantörernas språk. Vi håller en kontinuerlig kontakt med kunden som normalt är bosatt i Sverige, Danmark eller Norge, och försäkrar att kunden alltid är informerad om processens status.

Vilken typ av tjänst erbjuder ni?

Vår tjänst är anpassad efter varje kunds unika behov. Vi tar fram det byggteam som passar bäst in på de behov och krav som kunden ställer. Vi diskuterar grundligt igenom samtliga punkter i projektet tillsammans med leverantören, och förhandlar alltid till kundens förmån, både vad det gäller pris och kvalitet. Vi skapar ett totalkoncept för kundens unika stil med 2D- och 3D-ritningar, för hur den slutgiltiga lägenheten kommer att se ut så att kunden tydligt kan föreställa sig det färdiga resultatet. På så vis kan kunden vara med att påverka renoveringen med sitt eget tycke och smak. Vi fungerar som konsult och representant för kundens intressen på plats. Vi kan även hjälpa till med att sammanställa de dokument som krävs för att söka ROT.

Vilka är era core values?

Effektivitet (local know how), leveranstrygghet (förtroende), kvalitet/pris (resultatinriktad) med bästa möjliga resultat.

Vi vet vad vår kund är på jakt efter, och vi är snabba på att tillgodose deras behov.

Hanterar ni hela processen från start till leverans?

Ja, One Living tar hand om hela processen: från att prata möjligheter och idéer, till att definiera detaljerna tillsammans med leverantörerna med försäkring om att samtliga parter förstår varandra. Vi ser till att kommunikationen fungerar med våra duktiga och professionella arbetsteam, och säkerställer att resultatet blir det som förväntas av vår kund.

Erbjuder ni även andra tjänster än er renoveringstjänst?

Ja, dels hjälper vi spekulanter med att hitta och köpa sin drömlägenhet. Vi kan även ta hand om inredningsbiten när det kommer till homestyling om kunden behöver hjälp med detta. Vid behov hjälper vi även till med återförsäljning av lägenheten. Dessutom förbereder vi nödvändig dokumentation för att de svenska kunderna ska kunna ansöka om ROT.

Summering:

När du ska renovera din lägenhet i Barcelona så garanterar One Living 100% kvalitetssäkring, sköter all kommunikation mellan kund och de lokala leverantörerna samt garanterar att genomförandet sker inom tidsplan till uppfyllt resultat.

För mer information om One Living klicka vidare till oneliving.es
E: [email protected]
M: +46 735 036070

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *