söndag , juni 16 2024
Home / Aktuellt / 10,000!

10,000!

TILL ALLA UNDERBARA SVENSKAR I BARCELONA!

Idag blev vi 10,000 i Svenskar i Barcelona gruppen!
Och det vill vi fira.

Men först vill vi tacka alla er. Tillsammans har vi alla byggt upp ett dynamiskt community som växer snabbt och där vi delar information och hjälper varandra.

Vår grundare Eva Olsson startade gruppen 2009 för att hon kände att det behövdes ett stödnätverk här i staden:

”När jag flyttade till Barcelona 2004 fanns det inte så mycket möjligheter att träffa andra svenskar. Facebook var inte så vanligt utan vi fick gå med i Handelskammaren, SWEA och Club Escandinavo för att nätverka. Jag och min pojkvän hade startat ett företag inom Telecom och hade ett callcenter med 45 svenskar anställda när det var som störst, så det var mest dem man umgicks med innan spanskan var flytande. Efter ett tag gick jag med i SWEAs styrelse och var med där i fem år varav ett år som styrelseordförande. Jag hade bl.a hand om mammagruppen och hemsidan.

Jag hade hela tiden planer på att starta en sida för svenskar i Barcelona och jobbade med det på fritiden men på den tiden var det inte så lätt att få det snyggt, så när jag upptäckte Facebook startade jag istället gruppen ”Svenskar i Barcelona”.  

And the rest as they say, is history! I sin vildaste fantasi anade hon inte då hur stort och viktigt detta nätverk skulle bli.

2015 anslöt Frida Pålsson och Viveka Nilsson så vi är nu 3 st som jobbar med SIB, plus att vi har 2 hemliga agenter som hjälper oss på tech-sidan…

Idag 8 år efter starten har vi hjälpt många, många svenskar att hitta jobb och boende, skaffa NIE nr, finna spanska kurser, göra nya vänskaper, hitta snus och smågodis i nöd situation… och mycket mycket mer! Det är detta som driver oss!

Vi vill att Svenskar i Barcelona ska fortsätta frodas och hjälpa folk med sitt liv här. SIB är en plats där vi behandlar varandra med respekt, en plats där man kan dela erfarenheter och stötta varandra. Och så tänker vi fortsätta!

Så TACK för att ni är med och delar med er i gruppen!

Och så ville vi ju fira också… Vi vill jättegärna höra era stories om hur ni upptäckt SIB och hur gruppen varit viktig för just er. Maila er story till [email protected] med en bild. De finaste bidragen blir publicerade här på sidan och delade i gruppen, och skribenterna vinner varsin goody-bag.

Varma hälsningar Eva, Frida & Viveka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *