söndag , mars 3 2024
Home / kvinnor / Multi-mång-facetterade Anna Höglund gör karriär med hjärtat!

Multi-mång-facetterade Anna Höglund gör karriär med hjärtat!

Berätta lite kort om DIG…

Jag heter Anna och driver företaget Anna Höglund Consulting sedan drygt fyra år tillbaka. När jag bodde i Sverige och Göteborg jobbade jag huvudsakligen som headhunter, eller rekryterare, med inriktning mot IT och som karriärcoach. Efter att ha coachat andra kopplat till karriären kände jag att det var dags att ta coacha mig själv och skapa den livsstil och karriär jag verkligen ville ha. Ett steg i taget.

Idag jobbar jag allt mer med att skriva texter och då alltifrån att intervjua medarbetare och skapa rätt tonalitet på företagsbloggar till att skapa innehåll till hemsidor. Jag jobbar även fortsatt med coachning, primärt av HR-personer kopplat till IT-rekrytering och hur man lägger upp processerna för att bygga nätverk på bästa sätt. På fritiden bloggar jag på annahoglund.se där jag också får utlopp för ett annat intresse: foto.

Under nästan ett års tid har min vän Linda Zettergren och jag arbetat på en podcast som heter Make a Living. En podd om att göra karriär med hjärtat. I går, den 31a maj, gick vi live och de närmaste två månaderna kommer vi att släppa ett nytt avsnitt varje onsdag. I podcasten alternerar vi mellan egna avsnitt och intervjuer med framgångsrika personer som gjort karriär med hjärtat.

Syftet med podden är att det går om man bara vågar och att det inte är enklare för någon annan. ”Jag skulle också kunna driva en framgångsrik blogg”. Vad bra, varför gör du inte det? Du kan inte alltid välja dina omständigheter, men du har alltid ett val.

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?

Jag flyttade till Spanien och Barcelona i september 2016.

Varför valde du just Barcelona?

Jag hade alltid velat besöka Barcelona och hade haft som målsättning att bosätta mig i Spanien under någon period i livet. Varje år stod Spanien högst upp i högra hörnet på min Visionboard och förra året insåg jag att det aldrig kommer vara enkelt, eller passa, att ta det steget. Det kommer alltid kräva att du i mångt och mycket designar om ditt liv. När jag väl hade kommit fram till det beslutade jag mig för att realisera drömmen. Nu.

Vad har varit svårast med att bo utomlands; flytten/integrationen i Spanien?

Det är ju det lustiga, det har på det stora hela gått väldigt enkelt. Spanien är så nära Sverige och det går alldeles utmärkt att jobba på distans. Den Spanska byråkratin är kanske inte att föredra, men det är värt det. Många gånger om.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Jag kommer fortsätta att bygga mitt företag med inriktning mot skrivande, hjälpa utvecklare vidare till rätt arbetsplats samt satsa mer på mina fritidsintressen som skrivande, dans, foto och målande.

Tre saker du saknar från Sverige?

Vänner, svensk natur och att kunna träffa mitt underbara nätverk IRL i högre utsträckning. Arbetstempot är mycket högre i Sverige vilket passar mig bra. Det finns också en anda av konstant förbättring och möjlighet att optimera saker som jag kan sakna här.

Tre saker du INTE saknar?

Vädret, vädret och den i många fall extremt uppbokade livsstilen. Vi planerar bort livet och spontaniteten. Det kan du inte göra här. Allt sker spontant, vilket jag älskar.

Dina tre smultronställen i Barcelona?

Kaktusparken vid Montjuic och egentligen samtliga ställen som inte ligger centralt. Det är en vacker stad och på grund av det kommer det oerhört mycket turister hit vilket gör det klurigt att leva sitt vardagsliv. Man kommer helt enkelt inte fram på gatorna under högsäsong.

Hur har SIB hjälpt dig?

Genom SIB har jag snabbt kunnat bygga ett större nätverk då det enkelt går att läsa om och få tag på spännande människor, exempelvis tack vare denna typ av intervjuer. I den mån jag behövt hjälp, med vad som helst egentligen, har jag också kunnat slänga ut frågan i Facebookgruppen.

 

För att lyssna på Annas podcast, klicka vidare här till iTunes eller här till Acast där samtliga avsnitt kommer ligga. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *