onsdag , april 17 2024
Home / Aktuellt / Barcelona dogs – Lyxiga accessoarer för dig och din bästa vän!

Barcelona dogs – Lyxiga accessoarer för dig och din bästa vän!

Berätta om DIG och Ditt företag?
Barcelona Dogs är mitt senaste företag och det har funnits i snart 10 år. Vi exporterar och producerar läder accessoarer för husdjur, hund,katt och även för ägare. Det började med att jag gjorde halsband och accessoarer till mina egna hundar som jag adopterat i Spanien, framförallt galgos. Jag är en engagerad medarbetare i sos galgos sedan jag flyttade till Spanien och det ligger mig varmt om hjärtat. När jag så började få fler och fler beställningar av vänner och bekanta bestämde jag mig för att åka och ställa ut på en mässa för husdjur och och det blev succé direkt!
Tidigare har jag drivit min egen modellagentur och haft ett produktionsbolag. Jag jobbar även med min man och vi driver flera diskotek o barer i Barcelona, så det är stor variation.
Eventbolaget driver vi fortfarande och senaste inslaget är Flamenco på City Hall teatern som går jätte bra!

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?
Jag bodde i Spanien första gången redan 1991 fast då i Madrid. Jag stannade i 4 månader och jobbade som modell o studerade spanska. Madrid var inte rätt stad för mig men jag fick en varm känsla för Spanien som land.

Varför valde du just Spanien/Barcelona?
1994 åkte jag tillbaka till Barcelona och studerade på det gamla fina Universitetet här. En kultur kurs för utlänningar samtidigt som jag jobbade som modell för att försörja mig. Jag visste att jag ville stanna i Barcelona men åkte tillbaka till Stockholm när jag fick ett jobb där. Jag stannade 1 år och hade ett intressant jobb på en kreativ PR byrå i Stockholm trots det kunde jag inte släppa min Spanien längtan, så jag sade upp mig från mitt jobb och lägenhet. Tog min Greyhound och flyttade på riktigt. Nu fanns det ingen återvändo. Jag var kär i Barcelona och visste att jag ville bo där.

Vad har varit svårast med att starta eget utomlands?
Jag hade hjälp av spanska vänner och min man när jag öppnade mitt första företag i Spanien. Spanjorerna är hjälpsamma men byråkratin är komplicerad utan hjälp och vägledning hade det varit svårt.

Hur var flytten och integrationen i Spanien?
I Barcelona fanns ingen bostadsbrist på den tiden. Det var enkelt och billigt att hyra lägenhet då. Jag integrerade mig snabbt eftersom jag var intresserad av att lära mig så mycket som möjligt av språk och kultur. Jag gick extra kurser i spanska för att lära mig använda subjuntivo minns jag. Jag ville lära mig prata och skriva perfekt spanska. Spanjorerna var vänligt inställda till Nord Europeisk invandring så jag blev alltid behandlad med respekt och många frågade sig hur jag kunde lämna ett så perfekt land som Sverige.

Vad tror du är största skillnaden/likheten med att jobba för ett spanskt vs svenskt företag?
Det är enorma skillnader,det finns inga liknelser. Det finns fortfarande mer hierarki i Spanien. Jag har alltid haft mina egna företag så jag kan inte svara hur det är att vara anställd, men jag har många gånger stått och väntat på möten som ingen kommer till, för att något annat viktigare kom upp. Man får lära sig att vänta.

Hur ser framtidsplanerna ut för dig/ditt företag?
Vi säljer mer och mer nya produkter, vilket är jättekul. I år utökar vi med fler accessoarer för henne, som skärp, smycken i läder o kristall. Vi jobbar för att komma in på den Asiatiska marknaden. Framförallt Japan och Kinas lyxmarknad. Jag studerar kinesiska sedan fyra år tillbaks eftersom språkbarriären har visat sig vara det största problemet.

Hur tror du nätverk som SIB kan hjälpa svenskar som kommer till Barcelona?
Ett nätverk är nödvändigt om du inte har en spansk familj/ grupp att vända dig till. Man kan slippa göra många misstag som vi pionjärer gjorde. Innan man kan språket perfekt kan dom lättaste saker bli svårbegripliga.

 

 

Om du är intresserad av att se Barcelona Dogs fina produkter klicka här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *