tisdag , oktober 19 2021
Home / kvinnor / SIB snackar med 5 drivna kvinnor i Barcelona…

SIB snackar med 5 drivna kvinnor i Barcelona…

MÖT BJURFORS BARCELONA!

MARIA LARSSON – FRANCHISETAGARE BJURFORS

Varför valde du just Barcelona?
Jag valde Barcelona tack vare den unika mix som vår fantastiska stad erbjuder. En meteroplisk storstad alldeles invid medelhavet och med bergen i ryggen. Det är svårt att slå kombinationen av storstads puls, strandliv och berg som inbjuder till fantastiska vandringsmöjligheter på sommarhalvåret och trevlig skidåkning vinterhalvåret.

Vad gillar du mest med att jobba för Bjurfors Barcelona?
Jag tycker såklart att jag har världens bästa jobb! Att driva Bjurfors Barcelona innebär att jag varje dag får vara med på ett hörn  i att förverkliga människors livsdrömmar. Att kunna vara med och förverkliga det som först var en tanke hemma i soffan och som kändes avlägset till att vi sitter tillsammans med vår kund hos oss på vårt kontor på Passeig de Gracia 74 ned spännande bostäder framför oss och tillslut faktiskt kan sätta nyckeln i drömbostaden, det är lika häftigt varje gång! Jag har ett fantastiskt team som jobbar hos mig och jag är tacksam för att vi tillsammans lyckats växa varje år och fortsätter att göra så. Det är ett fint betyg att vi arbetar rätt och att vår model tas emot väldigt fint här i Barcelona!

Vad är största skillnaden med att jobba här och hemma?
Den stora skillnaden för mig  mellan arbetslivet i Barcelona kontra i Sverige är sättet kommunikationen sker på. Här är det personliga mötet mycket högre värderat än vad det är  i Sverige,  där vi avhandlar mycket med hjälp av ett snabbt  email. I början skapade det frustration för mig, nu har jag lärt mig att det också finns mycket att vinna med att faktiskt ta sig tid och träffas istället för att snabbt elektronisk bocka av frågor. Förutom att det skapar ett varmare affärsklimat så kommer det ofta meraffärer ur de personliga mötena som aldrig hade kommit fram i ett email.

3 saker du saknar från Sverige (Finland): 
Jag saknar att ha familj nära, en riktigt bra blandad smågodispåse där balansen mellan sött, surt och salt är perfekt och en sommardag i den svenska skärgården.

3 saker du INTE saknar:
Jag saknar inte de korta dagarna under vintern, jag saknar inte besattheten av planering framåt med allt från semestrar till middagar som bokas månader i förväg, jag saknar inte heller att stressa fram i snålblåsten, frusen med uppdragna axlar och bara längta efter sommaren trots att den är sex månader bort!

Dina 3 bästa smultron ställen i Barcelona/Catalunya
Mina smultronställen i Katalonien är byn  Caldes dÉstrac med sin härliga strandpromenad med trevliga chiringquitos, missa inte Ostres Quin Raconet! Naturområdet runt Ermita Sant Mateu som ligger ovanför byn Premia de Dalt, fantastikt område en söndag på cykel, hästrygg eller till fots. Till sist såklart La Cerdanya för härlig skidåkning, ta en utflykt över gränsen till Font Romeu och njut av både snabba pister och god mat!

ANNA KARELL – MÄKLARE

Varför valde du just Barcelona?
Jag är finlandssvenska ursprungligen från en liten svenskspråkig stad på finska kusten. Jag bodde många år i Stockholm innan jag valde att ta en paus från mitt dåvarande jobb och åka till Barcelona för några månaders spanska studier. Jag var väldigt förtjust i Gaudís byggnader och all mosaik och valde Barcelona som destination utan att direkt veta mycket om staden. Tre månader kändes inte tillräckligt, så bestämde mej för att stanna en längre tid och började söka jobb och permanent bostad. Det här var år 2000, alltså 17 år sedan. Idag lever jag med min man och barn i centrum av Barcelona och njuter fortfarande av allt en Medelhavsstad som Barcelona har att erbjuda. Jag älskar mat och matlagning, så det känns som om jag bor i rätt land med historisk matlkultur och fantastiska råvaror.

Vad gillar du mest med att jobba för Bjurfors Barcelona?
Att det är ett rörligt jobb och fyllt av utmaningar, att jag är intresserad av det jag säljer och bitarna runtomkring, att träffa kunder och samarbetare från olika länder, att jobba med kulturspärrar och bryta felaktiga värderingar, att jobbet är flexibelt och att man delvis kan styra sin arbetsdag

Vad är största skillnaden med att jobba här och hemma?
Generellt kan man väl säga att arbetsdagarna här är längre eftersom samhället fortfarande är uppbyggt på siesta-tiden mitt på dagen med långa skoldagar samt sena lunch- och middagstider. Sedan beror det mycket på vilket företag du jobbar för och vilka länder du jobbar mot.

3 saker du saknar från Sverige (Finland): 
1.Öppen spis vintertid), 2) bastu vintertid och 3) generell logik med praktiska lösningar

3 saker du INTE saknar:
1. Det nordiska vädret och framför allt sommaren som aldrig kommer…, 2) det inrutade och mindre spontana samhället, 3) snön

Dina 3 bästa smultron ställen i Barcelona/Catalunya:
Cadaqués och den karga norra delen av Costa Brava, mysiga relativt okända byar på Maresme-kusten, närheten till Pyreneerna och skidåkning vintertid.

KERSTIN JOHANSSON – MÄKLARE

Berätta lite kort om dig själv?
Jag är 39 år och växte upp i Gävle 1,5 timme norr om Stockholm vid kusten. Redan som ung började jag flytta runt, bytte jag inte lägenhet så bytte jag stad. 2003 hamnade jag första gången av en slump i Barcelona då jag egentligen skulle träffa en vän som studerade i Valencia. Redan då hade jag tydligen uttryckt att ”här skulle jag kunna bo”, sagt och gjort så blev det! Jag sjunger sedan 4 år tillbaka i en skandinavisk kör här i Barcelona. Utöver det är jag även engagerad i SWEA.

Varför valde du just Barcelona?
Ett självklart val när jag befann mig i en situation där jag jobbade för mycket men hade ett bra liv, bostadsrätt och rotat mig i Stockholm men funderade ”is this it”? Så jag sa upp mig, sålde min lägenhet och kom ner hit med 2 resväskor för att ta en liten ”paus” i livet för över 6 år sedan nu.

Vad gillar du mest med att jobba för Bjurfors Barcelona?
Att träffa nya människor, det är alltid intressant och ibland en utmaning med ständigt nya möten – men jag älskar det! Vi träffar ju både köpare och säljare av olika nationaliteter med olika syn och förväntningar på saker vilket hela tiden utvecklar en som person. Ett mycket flexibelt jobb, jag är ingen riktig ”kontorsråtta” så det passar mig bra att få vara ute på intag och visningar oftast mer än vad jag sitter framför datorn.

Vad är största skillnaden med att jobba här och hemma?
För mig är det framförallt att jag är ”egen” och planerar upp min egen tid, vi jobbar ju väldigt svenskt för att vara här i Spanien. Normalt sett kan traditionella spanska företag ha en stark hierarkisk organisation och man jobbar oftast andra timmar med 2timmar paus mitt på dagen. Vi står med ett ben i varje kultur och anpassar oss till båda men generellt sett kommer dagen igång någon timme senare här. Som mäklare är vi ju disponibla i stort sett när som helst ändå.

3 saker du saknar från Sverige:
Familj och vänner, Lakrits och Gevalia kaffe.

3 saker du INTE saknar?
Kylan, mörkret och att behöva planera veckor i förväg för att folk skall ha tid för en middag.

Dina 3 bästa smultron ställen i Barcelona/Catalunya. 
Utsikten från Tibidado
Garraf
Calella de palafrugell

 

STEFANIE SPERRING – MÄKLARE (FRÅN TYSKLAND) 

Varför tycker du om Barcelona så mycket?
Den underbara mixen av storstadsliv och natur. Jag älskar att jag inte behöver välja mellan have teller Bergen. Och såklart, klimatet!

Vad tycker du bäst med att jobba på Bjurfors Barcelona?
Vår laganda och att ingen dag är den andra lik!

Säg 3 saker du tänker på när du hör ordet “sverige”?
Abba, sill och Volvo!

Dina 3 bästa smultron ställen i Barcelona/Catalunya?
Sagrada Familia – ett mästerverk!
El Born – mitt favoritområde i Barcelona, älskar det fantastiska utbudet av små boutiquer och restauranger.
Carrer de les Ramelleres ända upp till Plaça del BonSuccés, älskar caféutbudet där.

ARIADNA DOLL – AFTER SALES (BARCELONA)

Varför tycker du om Barcelona så mycket?
Mixen av gamla stan, havet, bergen och alla härliga människor som bor här.

Vad gillar du bäst med att jobba på Bjurfors Barcelona?
Att träffa nya människor, att få vara del av någons drömförverkligande.

Säg 3 saker som du tänker på när du hör ordet “sverige”?
Fantastisk natur
Fika
Kanelbulle

Dina 3 bästa smultron ställen i Barcelona/Catalunya?
El Gótics ringlande gågator
Plaça Sant Felip Neri
Baren “Mailuna” i Raval.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *