tisdag , juli 23 2024
Home / Aktuellt / Rodrigo Diaz Wichmann – Toppfotografen som klickade med Barcelona

Rodrigo Diaz Wichmann – Toppfotografen som klickade med Barcelona

Berätta om DIG och Ditt företag/vad du gör?
Jag heter Rodrigo Diaz Wichmann och föddes i Chile, via del Mar och en av mina drömmar som ung var att resa och se världen. Eftersom jag ville dela med mig av allt det underbara jag var med om med min familj och mina vänner på mina resor, började jag fota för att dokumentera mina uppleveler. På så sätt blev fotograferandet ett naturligt val.

När jag träffade min svenska fru Lisa flyttade vi till Sverige och jag började studera fotografi. Som många andra jobbade jag som asistent åt en fotofgraf i några år och hjälpte honom med hans arbete. Efter en tid kände jag och min fru att vi ville flytta utomlands och det slutade med att vi valde Spanien och Barcelona.
Under mina år i Sverige fick jag ihop en gedigen portfolio som jag presenterade för olika annonsbyråer i Barcelona. Jag blev varmt emotagen och fick jobb nästan direkt.
Just nu väljer jag endast att jobba i Europa och fotar lifestyle, kosmetika, mat och porträtt.

Vilka är dina kunder?
Jag jobbar med tidningar som VOGUE, Elle, Conde Nast Traveller uk och Vanity Fair och har samarbetat med de största agenturerna i branschen.
Vilket är jätteroligt och utvecklande. Jag älskar att vara kreativ och se på saker utifrån ett nytt perspektiv.

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?
Jag har bott i Barcelona ungefär 18 år…tiden går fort när man har roligt.

Varför valde du just att flytta till Spanien/Barcelona?
Egentligen ville vi flytta till Ibiza, även om det är en fantastisk plats så kände vi att det är för litet, så vi bestämde oss för att Barcelona var rätt ställe. I början gillade jag faktiskt inte Barcelona så mycket…jag tyckte bättre om Sverige.

Vad har varit svårast med att starta eget utomlands/
flytten & integrationen i Spanien?
Eftersom jag redan har språket och hade bott på Ibiza i många år, var det mest komplicerade att komma in i systemet. Jag knackade på många dörrar och det tog mycket tid innan jag blev ”insläppt”. Det var inte lätt men en nöjd kund gav nästa och så vidare.
Jag har alltid varit öppen till nya utmaningar och jobb, på så sätt har min studio alltid varit busy.

Vad tror du är största skillnaden & likheten med att jobba för ett spanskt vs Svenskt företag? ( jobba i Spanien/ vs i Sverige)
I Spanien är företagskonstruktionen fortfarande mycket hierarkisk i jämförelse med Sverige men långsamt kan man se enförändring där de anställda är mer involverade.

Hur ser framtidsplanerna ut för dig/ditt företag? Vad har du/ni för Planer?
I framtiden skulle jag gärna se att Diaz Wichmann Photography studio utvecklas till en typ av agentur där vi kan hjälpa kunderna att hitta hellösningar i fotografi och video.
Just nu håller vi på att expandera vår business med Video, Art direction och Production. Jag lär även ut fotografi på IDEP i Barcelona vilket är omväxlande och stimulerande.

Hur tror du nätverk som SIB kan hjälpa svenskar som kommer till Barcelona?
Kontakter kontakter kontakter
SIB är en fantastisk plattform för företag som letar högutbildade, kreativa och språkkunniga männinskor. Sverige har ett av de bästa utbildningssystemen i världen.
Om man som företagsägare omger sig med positiva människor som har vilja och driv att uppnå professionella resultat, kommer företaget att lyckas.
Jag är omgiven av ett fantastiskt team och mitt jobb skulle inte vara möjligt utan dem!

 

Ta en titt på Rodrigos Fb sida och instagram konto

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *