tisdag , juli 23 2024
Home / Svenskar i Barcelona / Visste ni att svenskan Maria är Barcelona Food Experience?

Visste ni att svenskan Maria är Barcelona Food Experience?

Berätta lite kort om just DIG?’

Jag heter Maria Åstrand, är 39 år och finlandssvensk. Jag är från en liten ort som heter Jakobstad i Österbotten. Min stora passion är mat och det mesta av min tid går åt till att äta, fota mat, skriva och prata om det..!

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?

Snart 10 år! Helt galet!

Varför valde du just Spanien/Barcelona

Jag ville jobba utomlands en liten tid, och letade efter olika alternativ. Jag tänkte främst på London på grund av språket, men sedan såg jag flera jobbannonser i Barcelona och tänkte att det skulle kunna vara intressant. Det som också vägde tungt i vågskålen var det faktum att det fanns många jobb där man inte behövde kunna spanska, då jag bara kunde några enstaka ord. Tanken var att jag skulle vara här i bara 4 månader, men ganska snabbt förändrades planerna…

Vad har varit svårast med karriären/flytten/integrationen i Spanien?

Utan tvekan byråkratin. Jag blir fortfarande helt galen! Och visst är det ju tråkigt att alla släktingar är så långt borta. Tanken på att man kanske aldrig kommer att bo i samma land som dem är nedslående. Men det är väl priset man får betala. Har ju fått så många underbara vänner istället!

Hur ser framtidsplanerna ut för dig?

Jag beslöt mig nyligen att byta mitt jobb i ett multinationellt företag som ansvarig för kvalitet för att fokusera 100% på mitt projekt Barcelona Food Experience. BFE är min webbsida och min Instagram där jag sedan några år tillbaka skriver om restauranger i Barcelona. Jag är också content manager för några kunder inom gastronomin, skriver artiklar, håller föredrag osv. Mat, fotografi och sociala media är verkligen mina passioner och mina planer för den närmaste framtiden är att fortsätta växa och jobba hårt med något som jag tycker så mycket om!

Tre saker du saknar från Sverige:

Jag saknar att varje årstid har sin egen stämning, en kombination av skönhet och melankoli. Ljusa sommarnätter är ju så magiska..! Jag saknar givetvis också släkt och vänner, och mat! Det finns en massa maträtter jag önskar att jag kunde göra tillräckligt bra själv och inte alltid behöva vänta tills jag åker hem till mamma..!

Tre saker du INTE saknar:

Jag saknar inte de mörka vintrarna, kyla och regn eller viss småstadsmentalitet där man är väldigt beroende av vad alla andra har för sig.

Dina 3 smultronställen i Barcelona?

Med tanke på vad jag jobbar med är det svårt att tänka på andra smultronställen än sådana som har med mat eller dryck att göra..! Santa Gula är definitivt bland mina top 3 ställen. Jag har bott i Gracia i många år nu och ända sedan jag flyttade dit har Santa Gula varit en av mina favoriter. Jag är också ett stort fan av den pyttelilla bakgården/terassen på Mama’s Café. Då terassen inte syns från gatan finns det ofta plats, och den är så grön av växter och helt enkelt riktigt mysig. Man kan sitta där länge med kaffe, kaka eller en drink, och det känns som om man sitter utomlands..! Okej, vi är kanske redan ”utomlands” men ni vet vad jag menar..! Till sist väljer jag La Cova Fumada. En liten bar i Barceloneta där inte mycket har förändrats de senaste 50 åren, menyn är skriven med krita på en liten tavla på väggen, och gubbarna i närheten kommer hit för ett glas (eller flera) av husets vin och en tallrik med callos. Maten är enkel men så god.

Vad tycker du om nätverk som SIB?

Strålande! Nu när jag blir min egen behöver jag stöd från andra i liknande situation, bli inspirerad och knyta kontakter!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *