måndag , maj 20 2024
Home / Nöje / Barer / El Nacional

El Nacional

Nyöppnat restaurangkoncept och den största restaurangen i Barcelona med mycket härlig atmosfär. Mer än 2600m2 i detta tidigare parkeringshus har blivit ett stort gastronomiskt utrymme som är väldigt snyggt inrett i 30- och 40-tals stil.

El Nacional använder bara produkter från den iberiska halvön och därefter namnet. Lokalen är indelad i flera olika delar; fisk, brasserie, tapas, ostron bar, cockteleria etc och har ett stort utbud av vin och champagne/cava.

På tapas-restaurangen har du möjlighet att prova mini-versioner av traditionella rätter som paella, fideua och arroz negro (svart ris), som oftasta bara serveras som huvdrätter till minst 2 personer.

Har du tid (och råd) skulle du kunna fördriva en stor del av en lat dag här… Man börjar kanske med ett par ostron och ett glas cava längst bort i lokalen. Sen går man ett par steg och tar några tapasrätter som förrätt, innan man går vidare till antingen fisk eller grill restaurangen för en ordentligt varmrätt. För att runda av måltiden kan du ta en ostbricka på en av mittenbarerna och sen behöver du nog något för att smälta det hela.

Cocktail baren har ett stort sortiment cognac, tequila och rom, såväl som martinis, margaritas och andra lockande saker i flytande form.

Tyvärr kan du inte reservera bord här så det är “first come first served” som gäller. Är det mycket folk, skriver man upp sig på en lista och går till baren och väntar. Vi föreslår att man kommer lite tidigare (runt 20-21) om man vill äta middag, lunch brukar inte vara något problem.

rte-braseria-1577x8302.jpg.pagespeed.ce.iHzL4IsDGB

 

Öppet tider: 12.00 till 03.00 varje dag.
Address: Passeig de Gracia 24 bis
Metro: Passeig de Gracia
Tel: 935 18 50 53
Inga reservationer

http://www.elnacionalbcn.com

Bilder lånade från El Nacional.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *