söndag , juni 16 2024
Home / Arkiv / La Mercé – Barcelonas STÖRSTA fest!

La Mercé – Barcelonas STÖRSTA fest!

Varje år i slutet på september firas La Mercé till äran av helgonet Mare de deu de la Merce.

I år firas La Mercé 22-25 September och det är Barcelonas absolut största gatufest. Man kan säga att Barcelona genom La Mercé säger adjö till de varma vädret och välkomnar de kallare tiderna med en stor bang! Gatorna fylls av event, parader, eldspektakel och folk, massor med folk! Därför är det en bra idé att lämna bilen hemma under de här dagarna. Ta metro, taxi, cykel eller använd de gamla apostlahästarna.

Hundratals aktiviteter och event äger rum under de här dagarna och bland annat en “Fire run”, s.k. Correfoc. Den här eldsprutande paraden äger rum vid Via Laeitana som stängs av så att ‘djävlarna’ kan springa fritt! Correfoc ges i två versioner, en för den yngre publiken som är lite mildare och en för den äldre där det kastas smällare och sprutas riktig eld och gnistor ut mot folkmassorna.  Om du är intresserad av att gå och titta på Correfoc är en rekommendation att ha på sig oömma kläder och hatt för att skydda håret och inte tillhöra den känsligare publiken.

Plats: Via Laeitana
Datum: 23 September
Tid: 18.30 – för de yngre – 20.30 för vuxna

På Plaça Sant Jaume äger Jättarnas parad rum. De flera meter höga dockorna som föreställer kungar, drottningar och adelsfolk tornar upp sig över folkmassorna och snurrar runt till trumvirvlarnas rytmiska takt. Det här är ett populärt och uppskattat event som passar hela familjen.

Plats: Placa St Jaume
Datum: 24 September
Tid: 11.00

Kl 12.30 på samma plats och dag blir det uppvisning av de mänskliga tornen; Castellers – ett fantastisk balansuppträdande, som kräver otrolig planering, styrka och uthållighet. Man “bygger” ett mänskligt torn i flera “våningar” genom att balansera på varandras axlar och till sist klättrar ett barn upp till toppen och ställer sig upp som grädden på moset. Fantastiskt och imponerande att se!

På kvällarna visas det film på fasaden till Stadshuset – Ayuntamiento under hela Mercé från kl 21.00. Se exakta tider på den officiella sidan nedan.

Det här är bara ett axplock, läs mer om Barcelonas största fest La Merce här.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *