söndag , juni 16 2024
Home / Aktuellt / Kristin Lindgren – Driven entrepreneur som ror hem i Badalona

Kristin Lindgren – Driven entrepreneur som ror hem i Badalona

Berätta lite kort om dig…
Jag är ursprungligen från Nyköping, men känner mig även som både stockholmare och smålänning där jag också har rötter och spenderar tid när jag är hemma i Sverige. Jag bor vid havet i Badalona med min spanska sambo och Greta och Lisa-Marie (9 & 5 år).  Jag älskar att vara aktiv och att röra på mig. Ett av mina stora intressen är att ro och jag är med i en roddklubb här i Badalona där jag är enda kvinnan. Vi har alltid jättekul och det blir många tidiga lördagar. Det är en fantastisk känsla att glida fram på Medelhavet när solen just gått upp.
Jag har alltid älskat att resa och att lära mig språk. Som liten ville jag gärna att någon av mina föräldrar skulle tala ett annat språk, istället fick jag ge fler språk till mina barn! Jag älskar att vara utomhus, är rastlös, sportig och väldigt social.

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?
11,5 år. Nuförtiden identifierar jag mig mest med utlandssvenskar då man aldrig blir katalan och är inte heller helt svensk längre. För ca 6 år sedan startade Rebecka Malm (en annan utlandssvensk) Barcelona Conference Group, vi arrangerar företagsresor och temaresor. För en vecka sen arrangerade vi en Antistress & Träningsresa i underbara Costa Brava och i veckan har vi en Dansresa i Sitges.

Varför valde du just Barcelona?
Jag sökte ett EU-arbetsstipendium och ville öva spanskan i en roligt stad i Europa, lätt val!

Vad har varit svårast med att bo utomlands flytten/integrationen i Spanien?
Frustrationen att alltid ha ”två glasögon” på sig; att jämföra saker och fenomen ur ett svenskt perspektiv. Det är svårt att identifiera sig och klicka till 100% med katalanskor, väldigt svårt, och näst intill omöjligt att komma dem riktigt nära…

Hur ser dina framtidsplaner ut?
Bra fråga, här planerar man inte så mycket framåt, lever mer i nuet. Jag vill driva Barcelona Conference Group vidare, utvecklas, resa mer och se till att mina döttrar får en bra uppväxt.

Tre saker du saknar från Sverige?
Jämställdshetsperspektivet, arbetstiderna, naturen: skogen och den friska luften

Tre saker du INTE saknar?
Statusstressen, likriktigheten, avsaknaden av respekt i skolan och för äldre personer

Dina tre smultronställen i Barcelona?
Hela Montjuic, stadens lunga, Carretera de les Aigües och takterassen på Hotel 1898.

Vad tycker du om nätverk som SIB?
Perfekt, älskar nätverk och att nätverka!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *