måndag , maj 20 2024
Home / kvinnor / Natalie Schnelzer lyfter huvudet från ritblocket för ett snack med SIB!

Natalie Schnelzer lyfter huvudet från ritblocket för ett snack med SIB!

Berätta lite kort om just DIG?

Jag är en grafisk designer och illustratör ursprungligen från de värmländska skogarna. I grunden har jag en ingenjörsexamen men insåg snabbt att jag ville få utlopp för min kreativa sida och bestämde mig för att satsa på konstnärskapet. Just nu frilansar jag och trivs väldigt bra med friheten det ger. Sport och outdoor har alltid varit en väldigt stor del av mitt liv, så när jag inte har mitt huvud i ett ritblock tar jag gärna en tur på longboarden, en löptur längst stranden eller en hike i bergen.

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?

Sedan maj 2016.

Varför valde du just Spanien/Barcelona?

Det var lite kärlek vid första ögonkastet. Jag har flyttat runt en hel del tidigare men kände på en gång när jag kom hit första gången att här vill jag bo. Att jag har min bästa vän här gjorde ju flytten lite lättare också.

Vad har varit svårast med karriären/flytten/integrationen i Spanien?

Eftersom Barcelona är en sån internationell stad har jag mestadels fått vänner som också flyttat hit från olika delar av världen. Det gör absolut att man lär sig massor om andra länder och kulturer men kanske inte så mycket om den spanska och katalanska.

Jag hade aldrig läst ett ord spanska innan jag flyttade hit, ännu mindre katalanska så det är klart att det har varit ett litet struggle att göra sig förstådd vissa tillfällen. Men det ser jag mer som en utmaning än ett hinder.

Hur ser framtidsplanerna ut för dig/ditt företag?

För tillfället jobbar jag mest med kunder från Skandinavien så tanken för framtiden är att utöka kundkretsen i Barcelona.

348950-173d0c9e3cdf4510aab907e59a5cc042

Tre saker du saknar från Sverige: 

Kranvatten, lakrits och isolerade hus.

Tre saker du INTE saknar:

Snöslask, karriärshets och att solen går ner tidigt under vintern.

Dina 3 smultronställen i Barcelona?

Espai Joliu 
Ett supermysigt cafe som ligger precis runt hörnet från där jag bor. Hit brukar jag ta med mig datorn och jobba om dagarna. Kanske hänger jag här lite för ofta, numera beställer jag “det vanliga”.

Pastisseria Jansana
Barcelonas bästa glutenfria bageri! Allt på menyn är glutenfritt och de serverar allt från matbröd till bakelser. Toppen om man som mig är glutenallergiker men inte orkar baka eget!

Hammock Juice Station
Ännu ett mysigt cafe med riktigt bra raw/vego alternativ. Det bästa här är att man kan dricka sitt kaffe i en hängmatta!

Vad tycker du om nätverk som SIB?

Superbra! Perfect sätt att knyta nya kontakter och få tips om hur andra dealar med olika situationer. Det är alltid skönt att kunna ventilera saker man inte riktigt förstår eller har tankar om med andra från samma land.

Affärsmässigt hoppas jag på att den här gruppen leder till fina samarbeten!

348950-562484e275484e1eadbe93d85c8b6a35

Mer om Natalie hittar ni här: naschstudio.com
Instagram: instagram.com/nasch.studio/
Dribbble: dribbble.com/NatalieSchnelzer
Behance: behance.net/NatalieSchnelzer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *