söndag , juni 16 2024
Home / Aktuellt / Det är mer än bara grönskande Montjuïc som blommar i Poble Sec…

Det är mer än bara grönskande Montjuïc som blommar i Poble Sec…

I takt med att Barcelonas popularitet växte fram hamnade Poble Sec, ett område som historiskt klassats som ett område för arbetarfamiljerna som inte hade råd att bo innan för stadsmuren, i skuggan av bland annat områden som Born och Gótic. Och i efterhand har kanske Poble Sec Ciutat Vella att tacka, området har kommit undan de täta turistströmmarna och med sin bevarade autenticitet och genuina atmosfär har en större publik än bara lokalborna fått insikt om potentialen av att damma av denna skatt belägen i foten av grönskande Montjuïc.

003_MGM4648

Poble Sec har en stor variation av ålder på fastigheter där nämnvärt den typisk klassiska sekelskiftsfastigheten är den mest dominerande. Till skillnad från exempelvis l’Eixamples sekelskiftsfastigheter är Poble Secs i betydligt mindre skala, få fastigheter sträcker sig över fem våningsplan med sällan mer än två lägenheter per våning. Områdets gator är alla enkelriktade med generellt mycket lite trafik, däremot är de bredare än i exempelvis Raval vilket i jämförelse ger mer naturligt ljusinsläpp till de lägre våningsplanen i Poble Sec.

001_MGM4644-2

Och kanske är det Poble Secs småskaliga stadsplanering som bidrar till områdets autenticitet och Poble Sec-bornas genuinitet. Området ger inte plats för storskaliga fastigheter och byggen och därmed söker sig inte stora verksamheter till området, istället bedrivs mycket lokala och små verksamheter ofta ägda av Poble Sec-borna själva.

I och med att området sakta påbörjat ett generationsbyte har många fastighetsutvecklare fått nys om områdets lägenheter med stor renoverings potential, många från början mycket nergångna men med vackra originaldetaljer värda att bevara. I jämförelse med exempelvis l’Eixamples men även Gòtics stora lägenheter, ofta med många rum, är normalt en typisk Poble Sec lägenhet något mindre, omkring 60-90 kvadratmeter och mellan 2 – 3 rum.

009_MGM4662

I takt med att området börjat få ett nytt utbud av bostäder har både krögare och entreprenörer fått upp ögonen för området och likt en vår som aldrig tar slut har bara det senaste året nya lokala små butiker och barer blommat i området. Poble Sec befinner sig endast i startgropen för områdets utveckling men med stor optimism spås för dess framtid.

023_MGM4680

Idag lockar området både den lokala och internationella publiken, med sitt exceptionella läge runt hörnet av den mest absoluta metropoliska stadspulsen och gångavstånd till både Placa Catalunya, samt strand, gör Poble Sec till ett träffsäkert alternativ för den som vill bosätta sig i Barcelona. Området har ett bra utbud av välsorterade matbutiker och god kommunikation med både bussar och tunnelbana knutna till området. Carrer Blai är Poble Secs huvudgata och ett av Barcelonas bästa ställen för att äta tapas och pinxos. Här ligger pinxo-restaurangerna på rad och om kvällarna fylls gatan av hungriga besökare. Berget Montjuïc erbjuder inte bara fantastiska promenadstråk och 360 graders utsikt över Barcelona, här arrangeras mycket aktiviteter om somrarna, varför inte packa en lätt picknick och gå på Montjuïcs utomhusbio? Poble Sec har även varit känt som det stora teaterdistriktet i Barcelona med teatrar som bland annat Barcelonas egen Moulin Rouge, El Molino. Teatrarna som finns kvar idag med regelbundna föreställningar är teater Victoria, Apolo och Condal.

066_MGM4770

Poble Sec ligger belägen intill Placa Espanya och Barcelonas flygbussar vilket tar dig raksträcka till och från Barcelona flygplats på 20 minuter.

111_MGM4863 - beskärd

Bjurfors Barcelona har fantastiska lägenheter till salu i detta sköna område. Via de här länkarna hittar ni några riktiga pärlor…

Härlig lägenhet som kommer stå klar för inflyttning i slutet av sommaren 2017 – bjurfors.se/barcelona-ref-2901

Perfekta boendet för dig som vill ha lätt att ta dig runt i Barcelona både till fots och med metro/buss eller flygbussarna – bjurfors.se/barcelona-ref-2895

Huskänsla med egen trädgård i helt nyproducerad fastighet på Poble secs äldsta gata –
bjurfors.se/barcelona-ref-2874

Totalrenoverad 3:a i mysiga Poble Sec med rymligt vardagsrum-matsal och kök – bjurfors.se/barcelona-ref-2913

NB – förkortade länkar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *