onsdag , april 17 2024
Home / Studera / Studera spanska i Barcelona

Studera spanska i Barcelona

Hur ofta har ni inte fått ett oklart svar när ni försöker ställa en fråga på Engelska här i Barcelona?

Ta inte för givet att folk här pratar Engelska! Bli istället positivt överraskade när de faktiskt gör det…eller ännu bättre, ta till vara på din tid i Spanien och lär dig spanska själv!

Spanska som språk är det näst största talade språket i världen efter kinesiska. Också i företagsvärlden är spanska det näst mest använda språket efter engelskan. 21 länder och 426 miljoner människor världen över har spanska som modersmål.

Vi svenskar har det så otroligt bra! Sverige har ju ett av de mest generösa studiestödssystemen i världen. Med CSN kan man faktiskt leva riktigt bra i Barcelona medan man pluggar spanska. Nu har CSN även beslutat att göra utandsstudier, där språkstudier är inkluderat, ännu enklare att finansiera. Dessa nya regler kommer implementeras från och med 1 juli 2015.

Här är är ändringarna i stora drag:

  • ”fler kommer att få möjlighet att låna mer pengar
  • möjligheten att gå dyrare utbildningar ökar eftersom merkostnadslånet för undervisningsavgiften blir mer flexibelt
  • det blir möjligt att läsa språk i fler länder”

(http://www.csn.se/utomlands/nya-regler)

Nu behöver man inte komplett gymnasiebetyg längre för att kunna få csn för att plugga spanska. Alla har rätt till studiemedel för språkstudier. Man kommer även kunna få 2.224 kronor MER än tidigare, varje månad!

Det finns flera skolor i Barcelona som är CSN-ackrediterade. Om du undrar vilken skola du borde välja, så rekommenderar vi på Svenskar i Barcelona att du vänder dig direkt till Gabriel Frendberg. Han är lite av en expert som har jobbat på språkskolor i nästan 10 år och hjälper gärna till med CSN-ansökan. Han kan berätta mer om vilka skolor som har de bästa lärarna, ligger mest centralt och vilka som har de mest prisvärda spanskakurserna i Barcelona.

Om ni vill ha hjälp att få CSN eller vill veta mer om de olika skolorna kan ni kontakta Gabriel på +34 644 236 560 eller skicka ett PM direkt på facebook: https://www.facebook.com/gabriel.frendberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *