torsdag , juli 19 2018
Home / Studera / Studera spanska i Barcelona

Studera spanska i Barcelona

Hur ofta har ni inte fått ett oklart svar när ni försöker ställa en fråga på Engelska här i Barcelona?

Ta inte för givet att folk här pratar Engelska! Bli istället positivt överraskade när de faktiskt gör det…eller ännu bättre, ta till vara på din tid i Spanien och lär dig spanska själv!

Spanska som språk är det näst största talade språket i världen efter kinesiska. Också i företagsvärlden är spanska det näst mest använda språket efter engelskan. 21 länder och 426 miljoner människor världen över har spanska som modersmål.

Vi svenskar har det så otroligt bra! Sverige har ju ett av de mest generösa studiestödssystemen i världen. Med CSN kan man faktiskt leva riktigt bra i Barcelona medan man pluggar spanska. Nu har CSN även beslutat att göra utandsstudier, där språkstudier är inkluderat, ännu enklare att finansiera. Dessa nya regler kommer implementeras från och med 1 juli 2015.

Här är är ändringarna i stora drag:

  • ”fler kommer att få möjlighet att låna mer pengar
  • möjligheten att gå dyrare utbildningar ökar eftersom merkostnadslånet för undervisningsavgiften blir mer flexibelt
  • det blir möjligt att läsa språk i fler länder”

(http://www.csn.se/utomlands/nya-regler)

Nu behöver man inte komplett gymnasiebetyg längre för att kunna få csn för att plugga spanska. Alla har rätt till studiemedel för språkstudier. Man kommer även kunna få 2.224 kronor MER än tidigare, varje månad!

Om du undrar var du ska plugga, så rekommenderar vi på Svenskar i Barcelona Speakeasy Bcn. Speakeasy Bcn ligger i hjärtat av Barcelona – Plaza Catalonia. De har fantastiska lärare, ett stort utbud av kurser och har dessutom de mest prisvärda spanskakurserna i Barcelona.

Om ni vill veta mer kan ni kolla in deras hemsida www.speakeasybcn.com eller gå och snacka med dem direkt på Ronda Universitat 7! Gabriel, som är svensk, jobbar där och hjälper dessutom alla svenskarna med hela csn-ansökan!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *