onsdag , augusti 10 2022
Home / Barn i Bcn / Barcelona Zoo – En Djurisk Upplevelse

Barcelona Zoo – En Djurisk Upplevelse

 I Park de la Ciutadela mitt i Barcelona ligger Barcelona Zoo som räknas till en utav de bästa zoologiska parkerna i Europa. Det finns över 300 arter att titta på och ett besök om man vill se det mesta varar kring 2,5-3h. Parken är indelad i olika områden där djuren beroende på vilken del av världen de kommer ifrån har samlats.

På helgerna kan barnen prova på pony ridning för 3,50€ och i bondgårds delen – La Granja, kan man träffa de vanligaste djuren på en bondgård/farm. Om man vill får man klättra över stängslet och hälsa på hos getterna. Det blir extra roligt på vårkanten när de små nyfödda kiden skuttar omkring och bräker. Man får dock hålla koll på sina kläder eftersom de gärna nafsar lite i tröjor och liknande.

Barcelona Zoo var en gång hem till Albino gorillan Snowflake som dog 2003. Han har blivit en symbol för  djurparken och man kan fortfarande köpa souvenirer av honom i affären.

Barcelonas djurpark är hem till flera olika typer av stora kattdjur, vargar, flamingos, giraffer och man kan även gå och se en delfin show vilken ingår i biljettpriset. Kön till showen kan vara lång men trots att den ibland är några hundra meter lång brukar de flesta få plats.

Om man har trötta barn som inte orkar gå kan man hyra små elektriska buggy bilar. Det finns även ett litet tåg man kan åka med. 3€ vuxen 2,50€ barn.

Blir man hungrig finns det finns restauranger och cafeer med enklare mat eller blir man  törstig eller sugen på en glass kan man köpa det i någon av automaterna som finns   placerade lite olika ställen. Föredrar man att ta med picknick så finns speciella områden där man kan sitta i skuggan och äta.

Maj till September är parken öppen från 10.00 – 20.00,  mer info http://www.zoobarcelona.cat

Biljetter kan du köpa online zoobarcelona.cat, eller direkt i kassan. 19,90€ vuxen och 11,95€ barn. Bor du i Barcelona kan det vara värt att bli medlem i zoo och få förtur i entreén. Ett årsmedlemskap kostar 87,90€ för en familj och inskrivning  23,45€.

Ett garanterat uppskattat besök!
 
Parc de la Ciutadella |
La Ribera/Port Olimpic, Barcelona
Tel: 902 45 75 45

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *