tisdag , juli 23 2024
Home / Barn i Bcn / Vintern är inte över! Skidorter du inte vill missa.

Vintern är inte över! Skidorter du inte vill missa.

I år har det snöat igen, 2 gånger till och med! Senast var det i mars 2010, la gran nevada som de lokala kallade det. Men såklart så ligger inte snön kvar och då vill man kanske ta en tur upp i bergen.

La Molina

2 timmars biltur från Barcelona ligger La Molina. Spaniens första skidlift och skidskola. 67 km backar uppdelat på 61 pister och den största half-pipen i Pyrenéerna.

De har skidskola och dagis för de minsta barnen. Eftersom La Molina ligger så nära Barcelona brukar det vara mycket folk och kan lätt bli kö i lifterna.

Masella

Nära till Frankrike och Andorra på norra sidan av Tosa d´Alp med utsikt över Cerdanya ligger Masella bara 90 minuter från Barcelona.

Baqueira-Beret

Spaniens största och mest välbesökta skidort. Med 153 km pister och runt 4 timmars bilfärd från Barcelona är den väl värt besväret att ta sig till. Här finns flera jättemysiga byar med pittoreska restauranger som bjuder på raquelette och annat gott.

Grandvalira

Vill du ta dig till Andorra? 198 km pister, skidskola och dagis för de minsta och mycket aktiviteter såsom hundsläde och annat. Hyfsat billig shopping så passa på att handla lite på väg tillbaka.

Här kan du läsa lite mer om Grandvalira och Grau Roig.

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *