måndag , maj 20 2024
Home / Aktuellt / Sarah Hansson – Personlig Tränare & Bokningsagent

Sarah Hansson – Personlig Tränare & Bokningsagent

Berätta lite kort om DIG…
Jag heter Sarah och efter ett par år av mycket slit så är jag numera min egna chef och jag jobbar med två av mina huvudintressen, träning och musik. Dels är jag utbildad personlig tränare med vidareutbildning i funktionell träning och löpning. Jag jobbar 1:1, i par och med smågrupper för privatpersoner och företag på spanska, engelska och svenska (mer info på www.wellbeingbysarah.com). Jag arbetar också med ett spanskt företag som har gruppträning utomhus. När det kommer till musiken så har jag ett digitalt skivbolag och bokar spelningar och turneer för DJ:s runt om i Europa.(www.soundcloud.com/holographicpeople )

Jag bor med min fästman och hund i El Gótico, gillar att experimentera i köket och tränar själv allt från löpning, simning, styrketräning till pilates och yoga. Jag har även en kandidatexamen i medie- och kommunikationsvetenskap och har både pluggat och jobbat mycket med event.

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?
I augusti blir det 9 år.

Varför valde du just Barcelona?
Jag fick ett stipendium för att åka till Spanien och fortsätta att plugga spanska efter studenten. Bortsett från två veckors semester på Mallorca så hade jag aldrig varit i Spanien tidigare och visste inte vad jag skulle välja. Min spanskalärare på gymnasiet rekommenderade Santanders universitet medan min storebror som hade varit i Barcelona ett par gånger tyckte det var en bättre ide. För en gångs skull så lyssnade jag på honom och det är ett beslut som jag aldrig har ångrat.

Vad har varit svårast med att bo utomlands/flytten/integrationen i Spanien?
Jag hade inga problem alls med integrationen i Barcelona, jag kände mig som hemma på en gång och fick snabbt lokala vänner som jag umgås med än idag. Däremot så flyttade jag runt väldigt mycket under dom första åren. Att dela lägenheter med folk från hela världen har både sina för- och nackdelar och det där med att hitta ett bra rum är som att hitta en nål i en höstack… Nu har jag haft min lägenhet i 5 år och har inga planer på att flytta.

Det kan också vara svårt om man blir sjuk och hamnar på sjukhus eller blir diagnostiserad med någon komplex sjukdom. Den spanska sjukvården är överlag väldigt bra men det är en sak att kunna spanska och en annan att förstå läkartermer och sjukdomsbeskrivningar…

Hur ser dina framtidsplaner ut?
Jobbmässigt så läggs all tid och energi på att fortsätta att driva och utveckla mina företag och ett par spännande projekt ligger i startgroparna. Det är långa dagar och mycket jobb men jag njuter av varje minut och känslan av att se hur mina kunder utvecklas och når sina mål är oslagbar. Långsiktigt drömmer jag om ett hus med ett stort trädgårdsland längre upp längs kusten.

Tre saker du saknar från Sverige? Tre saker du INTE saknar?
Saknar:
Trafik/cykelvett. Jag cyklar överallt och välkomnar alla initiativ för att göra Barcelona mer cykelvänligt men det är inte bara infrastrukturen som brister. Väldigt många cyklister ignorerar trafiksignaler och utsätter sig själva och andra för onödiga risker. Det samma gäller för fotgängare som går på cykelbanor eller tvärs ut i gatan utan att titta och taxichaffuörer är en kategori för sig själv…

Vettig politik och hjälp för egenföretagare. Även om det har blivit bättre så ligger Spanien väldigt långt efter Sverige, framförallt vad det gäller stöd, byråkrati och avgifter.

Familj och vänner.

INTE:
Slask
Jantelagen
Kvällsmat klockan 18

Dina tre smultronställen i Barcelona?
Gatorna runt omkring Plaça de Sant Jaume. Här finns några av mina favorit restauranger så som Rasoterra och Peimong och trevliga (& hund-vänliga!) barer.

Collserola – fantastisk natur 20 minuter från Plaza Catalunya.

För mig är Barcelona som vackrast och mest speciellt tidigt på morgonen, innan dagen riktigt kommer igång. Det spelar egentligen ingen roll var du befinner dig, lugnet finns överallt mellan 05-07. När jag känner mig trött på stan brukar jag ta mig ner till stranden för att se soluppgången och ta ett tidigt morgondopp och med en gång blir jag påmind om varför jag är här och hur mycket jag gillar det.

Vad tycker du om nätverk som SIB?
Nätverk är A & O för egenföretagare och entreprenörer så jag är tacksam för ert initiativ till att göra något mer än bara en grupp på Facebook. Redan nu så jobbar jag med två projekt med kontakter som kommit direkt eller indirekt via SIB.

 

Bilden är tagen av Danny Fernandez.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *