tisdag , juli 23 2024
Home / Nöje / Kultur / Sara & Victoria Testar: Devour Barcelona Food Tours

Sara & Victoria Testar: Devour Barcelona Food Tours

I den mysiga stadsdelen Gracia finns många härliga restauranger, caféer och lummiga torg och små gator. Det är ett lugnt, väldigt local område som missas av många som besöker Barcelona och är därför inte särskilt påverkat av turismen. Just därför är det ett bra ställe att utforska äkta katalansk mat och regionens traditioner.  

Vi lekte turister i vår egen stad och gjorde en “walking food tour” med Devour Barcelona Food Tours i just Gracia och det ångrar vi inte! Vi lärde oss massor om Barcelona och Gracia men framför allt om den lokala maten. Vi fick lära oss storyn bakom tomatbrödet, samt att göra det, vi lärde oss storyn bakom en av få tapas från Barcelona; la bomba och fick äta en av de bästa bomberna i staden (spicy, spicy). Vi besökte också den lokala marknaden, åt en spansk “andra frukost”, besökte världens härligaste lilla bodega men en samling ursöta locals, åt smarriga sötsaker och lunch på Gracias mysigaste lilla kök/restaurang. Hela kalaset tog fyra timmar och efteråt var vi väldigt mätta, glada och om vi ska vara ärliga lite lätt lulliga. Devour menar att maten täcker frukost och lunch och vi håller med.

Totalt har touren 10 stopp och det är verkligen ett varierande utbud där man får äta och lära sig om de mest typiska rätterna från Katalonien. Touren innefattar också ett stopp på en fantastisk olivoljebutik där vi fick lära oss mer om Extra Virgin Olivolja. Överlag lär man sig mycket historia, både gastronomisk och om området och vi vet nu mycket mer om vår stad och vi hittade några nya favoriter som vi garanterat kommer att gå tillbaka till.

Devour har fyra olika tours i staden, två morgon-tourer med marknadsbesök och två kvälls-tourer; en med fokus på tapas och vin och en med fokus på tapas och historia. Vi är onekligen sugna på att testa den där vintouren också! Guiden talade perfekt engelska och var supertrevlig och kunnig och gav bra tips om restauranger och butiker i staden.

Pris:
Beroende på tour men mellan 75 och 99€

Devour_food_tour_2

Devour_food_tour_Slider

Devour_food_tour_4

Devour_food_tour_1

Så vad tyckte vi?

  • Mat 4
  • Miljö 5
  • Service 5
  • Total 5
  • In short; Perfekt aktivitet när man får besök, det är kul, gott och man lär sig massor! Även om man bott i Barcelona i flera år.

Saras kommentar: Jag har provat olika food tours i Barcelona, jag blir alltid glatt överraskad när man får lära sig nya saker om sin hemstad medans man smaskar på god mat och dryck.

Victorias kommentar: Kul och lärorikt men det bästa för mig var gänget på bodegan! Jag vill också hänga i gäng varje dag på den lokala bodegan när jag är 80 år!

Devour Barcelona Food Tours
Adress: devourbarcelonafoodtours.com
Telefon: 695 11 18 32
Facebook: devourbarcelonafoodtours

To contact Sara or Victoria, write an email to [email protected] Thank you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *