söndag , juni 16 2024
Home / Arkiv / Festa Major Poble Nou 9 -18 September

Festa Major Poble Nou 9 -18 September

Varje område i Barcelona bjuder en gång om året in till fest. Den festen kallas för områdets Festa Major, helt enkelt den stora Festen. Förutom Sant Antoni, har de flesta områdena sina fester under sommaren och hösten och de mest kända är troligtvis Festa Major de Gracia och la Mercé.

Den som nu ligger närmast till i kalendern är Festa major Poble Nou. Den börjar fredagen den 9e september och håller på fram till söndagen den 18e September. Rambla Poble Nou dekoreras fint, girlanger hängs upp och olika dans evenemang och konserter anordnas. Konstnärer visar upp sina verk och gatuartister uppträder. Festa Major erbjuder en varm och glad familjär stämning och det är ett bra tillfälle att smaka på autentisk tradition i Barcelona.

 

Poble Nou är ett tidigare industriellt område som under de senaste åren har förändrats och blivit ett ”up and coming” område i Barcelona. Det ligger nära stranden och ingår även i det kända stads projektet som kallas @22 där många teknologiska, design och mediaföretag har slått sig ner. Trots allt ett mycket familjärt område som blivit mycket populärt bland annat för svenskar!

 

Bästa sättet att ta sig till Festa Major Poble Nou är med metro till Poble Nou metro station. Vill man cykla finns det flera bicing stationer i området eller som vi säger…man kan alltid använda Apostlahästarna!!

Mer information hittar du här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *