fredag , oktober 7 2022
Home / Svenskar i Barcelona / Curler App & Gustav Brindfors hjälper oss hitta Beauty & Wellness On Demand!

Curler App & Gustav Brindfors hjälper oss hitta Beauty & Wellness On Demand!

Berätta lite kort om DIG:

Jag heter Gustav Brindfors och är uppvuxen i Stockholm, tills jag flyttade hit. Väl här började jag i en engelsk skola och efter det blev det naturligt att åka till London och gå på universitet där. Efter universitetet jobbade jag som Creative Advisor för olika projekt och sen kom jag tillbaka till Barcelona där jag nu är co-founder för CURLER APP, en app for Beauty & Wellness On Demand. Jag är en väldigt kreativ person och har provat på lite av varje och känner nu att det passar mig bra att jobba med mitt eget företag.

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?

Jag flyttade hit när jag var 11 år, sen bodde jag 5 år i London och nu är jag tillbaka här sedan 2 år. Får tydligen inte nog av Barcelona…

Varför valde du just Barcelona?

Min familj har alltid älskat Barcelona för att det är en plats med en otrolig känsla som har allt med sin arkitektur, kultur, mat, hav, berg och sol. Så en lite rolig historia om hur allt började…: kom hem från skolan en dag och mina föräldrar sa till mig och min syster att vi skulle välja mellan London och Barcelona! Med tanke på vädret så blev beslutet väldigt lätt, och jag har inte ångrat det en enda dag, Barcelona är utan tvekan en av mina favoritstäder, av de jag besökt hittills.

Vad har varit svårast med att  bo utomlands; flytten/integrationen i Spanien?

Eftersom jag kom hit som barn så kom jag in i ett socialt sammanhang direkt och har fortfarande kvar mina vänner från den tiden och därför känner jag mig som hemma här.

Men en sak som alltid är svår med att flytta utomlands är att veta vart man ska gå eller ringa för det administrativa som NIE nummer, seguridad social, hitta bostad, sjukförsäkring etc..

Och sen så klart att känna till alla inne ställen att gå att äta på eller ta drinkar, clubbar, hitta vänner etc.. Där tycker jag att SIB är en så bra hjälp för många nyinflyttade som kommer hit.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Mitt fokus nu ligger på att jobba och att växa som person (men alltid komma ihåg att ha kul, så missförstå mig inte…)

Just nu är vi tre i företaget  (jag, Edgar Moreno och Pol Valls Soler) och alla våra framtidsplaner ser väldigt lika ut:

Att fortsätta jobba hårt och fokusera på CURLER och se till att det blir det företaget vi vet att det kan bli. På senaste tiden är det många som blivit intresserade av att CURLER ska finnas i deras städer så det betyder att vi måste starta upp på nya marknader och det känns väldigt intressant och spännande.

Jag älskar att resa och att lära känna nya kulturer så jag tror det kommer vara en stor del av min framtid framöver. Fast Barcelona är mitt hem så jag kommer alltid komma tillbaka hit.

Tre saker du saknar från Sverige? 

Min familj så klart, det är det viktigaste för mig. Annars är det nåt visst med de svenska somrarna som jag saknar mycket. Och saltlakrits så klart!

Tre saker du INTE saknar?

Jag saknar inte så mycket av kylan och mörkret… måste säga att jag har blivit bortskämd med vädret sen jag flyttade hit.

Generellt om man jämför de 2 länderna, så efter många år här så har jag förstått att det är mycket lättare att få något gjort i Sverige, lite av en kliché men ‘mañana mañana’ attityden är en verklighet och ‘doesn’t cut it anymore’!

Dina tre smultronställen i Barcelona?

Hotel Alma har en underbar takterrass med en otrolig utsikt over stan.
Paradiso är en speakeasy i Born med härlig atmosfär och supergoda drinkar.
Bacaro ligger undangömd i Raval och för mig är det troligen den bästa italienska restaurangen i Barcelona.

Hur har SIB hjälpt dig?

SIB har verkligen lyckats skapa en ‘community’ och har varit fantastiskt för mig att använda både personligen och professionellt. Det är alltid kul att se vad som är på gång i stan och se att folk kommer tillsammans för olika möten och events. Jag älskar också hur någon kan posta något udda och inom kort få 5 komentarer från andra svenskar som så gärna vill hjälpa till. Har också hittat frilansare och andra personer som har kunnat hjälpa till med olika saker för CURLER, vilket är otroligt när man håller på med en start-up.

Nyfiken på Curler App? Ned-ladda appen här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *