söndag , mars 3 2024
Home / kvinnor / Möt Sara & Victoria – SIBs Foodie Wonder Women…
The wonder studio

Möt Sara & Victoria – SIBs Foodie Wonder Women…

Hej Sara och Victoria, ni har skrivit för SIB ett tag nu, så vi tycker det är dags att ni berättar lite mer om er och hur det kom sig att ni började skriva för oss…

Vad är Sara & Victoria testar?

Sara och Victoria testar är en serie på Svenskar i Barcelona där vi testar det bästa (och kanske ibland det sämsta) Barcelona har att erbjuda så att andra slipper äta tråkig och dålig mat. Man kan säga att vi offrar oss lite för alla medlemmar av Svenskar i Barcelonas skull…

Vilka är ni?

Sara: Från Sala, adopterade Barcelona som min nya hemstad för 16 år sedan och har aldrig ångrat mig.

Victoria: Är från Halmstad och hamnade i Barcelona för tre år sedan via en 16 år lång detour i Stockholm. Har åkt till Spanien med familjen sedan jag var 10 så det var ingen högoddsare att jag skulle landa här så småningom.

Vad betyder mat för er?

Sara: Mat har varit den röda tråden genom hela mitt liv, min uppväxt på landet betydde att jag fick ha mitt eget grönsaksland, och plocka frukt och bär från träd och buskar. Nu när min föräldrar kommer på besök i Barcelona är det bara mat som är på tapeten och när jag åker hem till Sverige spenderas 98% av den vakna tiden i köket med att kolla recept, laga och äta mat. Så man kan säga att mat betyder värme, kärlek och gemenskap för mig. 😉

Victoria: Mat är det bästa i livet! Jag är uppväxt i en mattokig familj som var foodies långt innan ordet var uppfunnet som en hashtag på Instagram. Våra dagar och semestrar planerades mer eller mindre utifrån dagens måltider och det är väl ungefär så jag fortfarande lever… Mitt yrkesverksamma liv har varit relaterat till mat på olika sätt och mitt sista jobb i Sverige var som ansvarig för mat- och restaurangkunder på en kommunikationsbyrå (där Årets Kock var min största kund). För mig är inte mat bara något man äter, det är en social upplevelse. Jag älskar att vara i restaurangmiljö, då mår jag som bäst!

Vad gör ni när ni inte testar mat åt SiB?

Sara: De känns som jag gör allt och lite till; tillsammans med Victoria driver vi en sälj- och kommunikationsbyrå (The Wonder Studio), skriver till min webbsida Appetite & other stories, fotar för olika projekt och pysslar med ett lite halvhemligt foodie projekt som jag får berätta lite mer om längre fram.

Victoria: Jag är någon sorts entreprenör och frilansare som har fingrarna i många syltburkar på samma gång; jag gör food tours i Barcelona, har en sälj- och kommunikationsbyrå med Sara, driver Corazon & Zanahoria, skriver artiklar, osv. Jag gör allt möjligt som är kul, jag försöker följa mina drömmar!

Bästa maten i Barcelona just nu?

Sara: La Platilleria i Poble Sec – god mat att dela i avslappnad miljö och Estimar i Born som serverar fisk och skaldjur.

Victoria: Auto Rosellón och Santa Gula. Extremt god mat på båda ställena!

Vad är senaste mat-trenden i BCN?

På sistone har vi sett mycket vegetariskt och hälsosamt, vilket vi verkligen uppmuntrar. Det har ploppat upp många ställen som serverar poké bowls eller ramen nudlar, men det senaste vi har märkt är nog alla ställen som serverar baos. Kort sagt är det street food från världen taget till en ny nivå.

Vad hoppas ni se mer av i BCN i matväg?

Barcelona är ju magiskt när det kommer till mat, det finns en fantastisk kultur kring mat här och några av världens bästa kockar härstammar från Katalonien och världens näst bästa restaurang 2016 ligger bara någon timme bort.

Sara: Jag älskar skaldjur, så ett nytt ställe med skaldjurs-twist skulle vara kul!

Victoria: Överlag tycker jag att de dyrare restaurangerna här är lite överskattade, jag blir ofta lite besviken när jag går på “finkrog”. Men något jag skulle vilja se är finare ställen som serverar mer vegetariskt och mer hälsosam mat. Celeri är ett ställe som onekligen är åt det hållet.

Vad är nästa steg för Sara & Victoria Testar?

Vi kommer framöver inte bara testa restauranger utan även testa allt möjligt som denna magiska stad har att erbjuda. Håll utkik!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *