tisdag , juli 23 2024
Home / Arkiv / Julklappstips för utlandssvenskar

Julklappstips för utlandssvenskar

I likhet med alla andra år, så kommer julen för många, även för mig själv, som en överransking, när man upptäcker att julklappsshopping helt glömts bort.

Pappa, bror, make ­ listan kan göras lång på de man ännu inte hunnit handla presenter åt. För oss svenskar som bor utomlands så kan julen ofta komma med blandade känslor; glädje för dem som firar julafton med nära och kära hemma i Sverige, och för andra, så kan julen leda till mindre muntra miner; längtan och saknad.

Men hur som helst, och avsett man firar årets jul med sina nära och kära, bor i Sverige eller utomlands så krävs det lite fantasi när det kommer till julklappsshoppandet. Men tack och lov finns det hjälp att få. Trendhim.se är en webbutik som sedan starten har fokuserat på kvalitetsartiklar för stilmedvetna män; klockor, väskor, manschettknappar är bara ett par exempel på snygga acessoarer man som utomlandssvensk kan beställa på nätet, åt någon man håller kär.

Vad vore med passande att skicka till sin pappa på julafton än en klassisk herrklocka, levererad hela vägen till dörren, om du själv inte har möjlighet att överlämna presenten?

Listan på passande julklappar kan göras lång och innehålla allt ifrån en stilren bröstnäsduk för 59kr till exklusiva läderväskor i skinn, allt beroende på vem presenten är avsett för och köparens budget.

Sitter man i en liknande situation, bosatt utomlands, men hellre skämmer bort sina nära och kära med exempelvis en flygresa, en blombukett eller en chokladask, så finns det även uppsjö av ehandelsbutiker som läpmpar sig för den typen av presenter.

Det jag försöker säga, och dela med mig utav, är vikten av att ge bort något i present till den man håller kär, inte vad man ger. Det sägs att det är tanken som räknas, och visst är det så. Speciellt runt jul. Önskar man skämma bort sin gamle far med en present men inte har en ekonomi som tillåter en stilren Delton bag eller liknande, så får man givetvis överväga vilka alternativ som finns. Och alternativ finns det gott om. I liket med trendhim.se som lämpar sig till stilrena män, så finns det en rad liknande internetbutiker men vars sortiment riktar sig till kvinnliga kunder – i alla olika prisklasser.

När vi ändå är inne på ämnena, utlandssvenskar, oavsett du du bor i Barcelona eller inte – och julen, så kommer man oundvikligt att tänka på traditionell svensk julmat: sill i alla dess former, prinskorvar, köttbullar, svenskt godis och allt annat som hör julen till.

Vad jag har gjort på senare år, och gärna tipsar om, oavsett det varit jul eller inte är att jag beställt alla svenska klassiker på nätet ifrån diverse olika ehandelsbutiker. Inom loppet av endaste ett par dagar så har alla mina delikatesser kommit fram; sill, kalles kaviar, knäckebröd, salta katter, snus och givetvis en svensk bok eller två. Vad tiderna har förändrats.. Man kan ju inget annat än undra vad ens farmor och farfar eller mormor och morfor skulle säga om man frågade dem, om de för 50 år sedan, ens i sin vildaste fantasi skulle ha kunnat tänka sig att något som heter ”internet” i framtiden skulle hjälpa svenskar runt om i världen att servera en klassisk svensk julmiddag i Barcelona, eller att butiker som Trendhim skulle hjälpa män och kvinoor att köpa julklappar till sina nära och kära på andra sidan jordklotet. Eller att man 365 dagar om året skulle kunna se ”Kalles Jul” på Youtube. Vilka tider vi lever – och vilka tider det var då, minst sagt.

Men hur som helst.. Tack och lov, så är det dessa tider vi lever i. Där hela världen är vårt hem och där ingenting längre är längre bort än ett knapptryck. Oavsett det gäller att boka julresan hem till sina nära och kära, det gäller att beställa den efterlängtade julmaten, boka en massage åt sin kära mor som en liten överraskning eller beställa pappas perfekta.

Med detta vill jag önska er alla en riktigt god jul, var i världen ni än befinner er, och med vilka ni än firar det med. Oavsett om ni, eller var ni köper, köper era julklappar så kom ihåg vad jag tidigare sa: det är tanken som räknas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *