söndag , juni 16 2024
Home / Aktuellt / Kevin Triguero – Gladiator och Top model nu Barcelona PT

Kevin Triguero – Gladiator och Top model nu Barcelona PT

Berätta lite kort om DIG…

Kevin Triguero. Jag är född på Cuba och flyttade till Stockholm med mina föräldrar när jag var 8 år gammal. Uppvuxen i söderort men bott runt Vasastan i vuxen ålder. Jag har en lång bakgrund inom träning där jag tävlat på elitnivå inom simning och praktiserar styrketräning och MMA. Jag har hunnit med en kandidat inom ekonomi och två särskilda PT utbildningar. Dessutom har jag medverkat i två TV-program i Sverige under de senaste 3 åren, Top Model Sverige och Gladiatorerna.

Till vardags jobbar med träning och hälsa, där jag bland annat tar emot klienter privat på gymet eller i grupp under våra BCN BEACH HIIT pass på lördagar och tisdagar (uppdaterat 26/5-2016). Jag bloggar också om träning, hälsa och mode på en utav Sveriges främsta portaler och tidningar, MetroMode.

Min instagram: @kevintriguero
Min blogg: kevin.metromode.se

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?

Det har nu gått ca 9 veckor sedan min flytt hit till Barcelona och det känns som om jag varit här så himla länge men i själva verket så är det väldigt kort tid. Detta måste väl betyda att jag känner mig hemma.

Varför valde du just Barcelona?

Jag har besökt Barcelona många gånger under åren som gått och ibland t.o.m 2-3 ggr per år. Det jag gillar med Barcelona är dels den sköna kombinationen av det Spanska med det internationella. På sätt och vis känns det som om jag bosatt sig i Spanien med ändå inte. Sjävklart är vädret och den sköna mixen mellan strand och stad väldigt tilltalande. Jag gillar också den sociala friheten som finns och att omgivningen inte upplevs så dömmande. Jag kan ha fel men jämfört med Sverige känns det så. Dessutom är det av stort värde för mig att det är enkelt och oftast billigt att ta sig överallt inom Europa härifrån.

Vad har varit svårast med att  bo utomlands?

Det jag möts utav är den knepiga byråkratin och hur omodernt allt som har med pappersarbete att göra är. Saker som oftast känns så självklara i Sverige är inte alls på samma nivå här och tvärtom. Det enda jag upplevt som knepigt är att boka tid för ett NIE nummer, vilket känns helt omöjligt med de nya ändringarna. Dock har jag blivit tipsad om att göra processen genom spanska ambassaden i Stockholm och det verkar vara en betydligt enklare process.

… och med flytten/integrationen i Spanien?

Det har gått så kort tid för att kunna göra en rättvis bedömning men jag känner mig välkommen och har ännu inte stött på något problem. Jag umgås mest med vänner från Sverige som jag känt sedan barnsben men vill gärna träffa fler sköna människor. Det spelar inte så stor roll för mig om de är spanska eller internationella som mig, bara de är sköna att ha i min omgivning.

Hur ser dina framtidsplaner ut?

Jag får oftast en klump i magen när jag försöker se långt fram i tiden men jag vill etablera och utveckla något inom träning och hälsa i Barcelona och det har till viss del redan påbörjats genom min PT verksamhet och våra BCN BEACH HIIT pass. Jag tar med mig mycket kunskap och inspiration från Sverige och ser att det finns ett tydligt behov i Barcelona men också generellt i Spanien inom det som berör träning och hälsa.

Tre saker du saknar från Sverige? Tre saker du INTE saknar?

Jag saknar: 

  • Ett riktigt bra gym
  • En smarrig buffebrunch
  • Mer hälsokost

Jag saknar inte:

  • Mörkret och kylan
  • Vinterjackan
  • Stressen

Dina tre smultronställen (restauranger) i Barcelona?

Hur har SIB hjälpt dig? 

SIB & SIB forumet är kanon! Det är en kanonbra plats att hämta massa nyttig information från och ställa frågor berörande det man behöver ha reda på eller bara träffa andra människor och sprida väsentlig information.

Jag har själv varit inne på hemsidan och forumet många gånger och ställt frågor om sådant som jag behövt ta reda på och dessutom delat våra träningspass. Det är grymt att det finns!!

*** Uppdaterat 26 maj***

BCN Beach HIIT nu varje lördag 10.00-11.00 och tisdagar 19.00-20.00 på Nova Icaria. Mer info om träningspasset, priser, address etc i artikeln HIIT ME.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *