onsdag , april 17 2024
Home / kvinnor / Louise Malmberg hjälper med skatten men vägrar välja Bcn vs Madrid…

Louise Malmberg hjälper med skatten men vägrar välja Bcn vs Madrid…

Berätta lite kort om just DIG?

Mitt namn är Louise Malmberg och jag är skåning med göteborgshumor. Utbildad jurist vid Handels i Göteborg som sedan januari 2017 arbetar som jurist på advokatbyrån Espada Gerlach här i stan. Jag erbjuder skatte- och juridisk rådgivning till skandinaver i Barcelona och Spanien generellt, tillsammans med spanska advokater. Jag älskar att resa! Senaste resan gick till Zanzibar och nästa hoppas jag går till Kapstaden.

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?

Snart 3 år.

Varför valde du just Spanien/Barcelona?

Jag har alltid haft en förkärlek till Spanien och spanskan. 2014 gjorde jag en utbytestermin på juristprogrammet och hamnade då i Madrid. På en termin lyckades jag bli kär i både Spanien och en spanjor som så småningom ledde mig till Barcelona, där jag nu bott i 2 år och stormtrivs. Men, jag älskar Madrid också. Försöker hålla mig oerhört passiv i Madrid-Barcelona diskussionen.

Vad har varit svårast med karriären/flytten/integrationen i Spanien?

Svårast med att inte bo kvar i Sverige och att ha flyttat runt lite senaste åren är nog att man har sina vänner utspridda i olika städer och länder runt om i världen. Å andra sidan finns det något väldigt fint i det också. Vidare så var det svårt till en början att hitta ett jobb inom juridik. Men, till slut så hittade jag Abogados Espada Gerlach som såg potential i mig och i möjligheten att inkludera oss skandinaver i deras kundkrets.

Hur ser framtidsplanerna ut för dig?

Planen är att fortsätta arbeta mot skandinaviska privatpersoner och företag i Spanien tillsammans med advokaterna på byrån samt fortsätta utvecklas professionellt.

Jag är glad över hur min bild av oss svenskar i Barcelona har förändrats senaste tiden. Från att ha uppfattningen att de flesta kommer hit för några månader och sedan återvänder till Sverige, så har jag nu fått upp ögonen för svenska startups, entreprenörer och företag som valt Barcelona som bas, inte bara för härligt klimat utan för att det är en fantastisk stad för business.

Inför inkomstdeklarationen 2017 erbjuder jag mina tjänster till skandinaver som behöver hjälp med sin deklaration (renta). Fördelen med Abogados Espada Gerlach är att oavsett klientens behov, kan vi lösa det mesta under samma tak. Vi har advokater och rådgivare inom affärsjuridik, skatterätt, familjerätt, arbetsrätt och tillsammans så pratar vi castellano, catalan, engelska, franska, tyska, svenska och förstår norska och danska.

Om du önskar att få hjälp med din deklaration eller har andra juridiska spörsmål så är du varmt välkommen att kontakta mig på [email protected]

Tre saker du saknar från Sverige:

Förutom det uppenbara som vänner & familj så saknar jag

  • Isolering i väggar
  • Att ta färjan ut till Brännö en sommardag
  • Sommarnätter när solen aldrig verkar gå ner

Tre saker du INTE saknar:

  • Mörkret
  • Systembolaget
  • Höga restaurangnotor

Dina 3 smultronställen i Barcelona?

 Vad tycker du om nätverk som SIB?

SIB är verkligen ett fantastiskt nätverk. Man hittar svar på sina viktigaste funderingar men även de allra konstigaste!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *