tisdag , juli 23 2024
Home / Nöje / Restauranger / Sara & Victoria Testar: La Singular

Sara & Victoria Testar: La Singular

La Singular ligger på en av de små sidogatorna till Plaza de la Vila de Gracia i just Gracia. Ingången är liten och om du blinkar eller nyser när du går förbi kanske du missar stället. Lokalen är även den liten, målad i rött och mysigt inredd. Inredningen gör att man känner sig hemma och det känns som att man kastats tillbaka några decennier till en era när restaurangerna såg ut på ett annat sätt. Det är ganska långt ifrån skandinavisk design och “cleana” träytor, om man säger så.

Publiken känns väldigt ‘local’ med en hejdlös blandning av unga och gamla, de flesta stammisar som är tjenis med personalen. Vi testade La Singular för lunch och restaurangen öppnar kl 13.00, kl 13.20 var det smetat med folk, så kom i tid!

Maten är enkel och traditionell “med en twist” som det så ofta heter. Vi åt en Menu del dia för 10,50€ där det fanns olika förrätter, varmrätter och desserter att välja mellan och våra val landade på en rostad tomatsoppa med basilikaolja, stekt vit fisk med jordnötsdressing och sallad, samt två olika desserter, en krämig mato med bär och en chokladmousse med mandariner. Soppan var under all kritik, den var otroligt vattning, utan smak och oljan smakade inte nämnvärt av basilika. Fisken var okej, stekt fisk med strimlad isbergssallad och morot toppad med en dressing med en svag förnimmelse av jordnöt. Desserterna var dock topp!

Vi har blivit tipsade om att La Singular är mycket bättre kvällstid och det hoppas vi. Samtidigt fick vi mycket för pengarna och man får som bekant det man betalar för. Servicen på La Singular var ganska förvirrad och servitriserna drar inte på smilbanden i onödan. Efter vår lunch fick vi ett “Tack så mycket” på svenska från servitrisen vilket dock gjorde oss mer vänligt inställda…

Pris: 10,50€

La_Singular_Appetite_and_other_stories-1
La_Singular_Appetite_and_other_stories-4

La_Singular_Appetite_and_other_stories-17

Så vad tyckte vi?

  • Mat 3
  • Miljö 4
  • Service 2
  • Total 3
  • In short; Färgglad kvartersrestaurang med enkel katalansk mat.

Saras kommentar: Jag hade kunnat fixa en bättre lunch hemma själv men ibland är det skönt att bli serverad.

Vics kommentar: Väldigt mysigt ställe men alldeles för oengagerad mat. Dock villig att ge kvällsmenyn en chans.

La Singular
Adress: Carrer de Francisco Giner 50, 08012 Barcelona
Telefon: +34 932 37 50 98
Hemsida: lasingular-barcelona.com

To contact Sara or Victoria, write an email to [email protected] Thank you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *