söndag , juni 16 2024
Home / Mitt BCN / Pao Blau

Pao Blau

Efter knappt 2 timmar med bil bjuds vi på hembakta mjuka kanelbullar på det svenska Bed and Breakfastet Pao Blau i byn Pau nära Figueres.
Man kan åka lokaltåg dit också. Då kan man åka från Paseo de Gracia och det tar strax över 2 timmar. Efter bullar och bryggkaffe är det dax för en utflykt i byn. Byn är nästintill folktom men vi hittar ett mysigt franskt ställe som drivs av en mycket excentrisk fransman som lagar allt själv och brinner för maten han lagar. Jag måste säga att han lagar den godaste ”Tiramisu” som jag någonsin ätit. Den riktiga ”french toasten” går heller inte av för hackor.

Nisse som driver Pao Blau är vin och matkunnig och driver ett mysigt och familjärt pensionat. Han har grönsaksland och fruktträdgård och kokar sin egen apelsinmarmelad som man kan få smaka till frukosten. Det finns 4 olika rum som är nyrenoverade men huset har behållit sin gamla charm. I närheten ligger Dali museet, en av europas bästa skydiving center och de fina stränderna på costa brava. I staden bredvid (Vilajuiga) kan man köpa vin på pet plaska, olivolja och annat lokalproducerat.

Vi kan varmt rekommendera Pau Blau för alla som söker lugnet ute på landet, vill ta en historisk museirunda eller söker häftiga upplevelser i vatten eller luft.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *