tisdag , maj 21 2024
Home / Business / Petra Wolf Duffy

Petra Wolf Duffy

Berätta lite kort om DIG
Jag är halvt svenska, halvt tyska, gift med en man med irländska och walesiska rötter som föddes i Etiopien och tillsammans har vi två barn. Har under åren bott i London, Milano och München.  Arbetsmässigt har jag bland annat varit Tour Guide, Skorstensfejare samt Studierektor. Förra året lanserade jag ett företag som organiserar event och bröllop, PearlSandals  uppkallat efter de sandaler med pärlor jag bar då Matt och jag gifte oss i mormors trädgård i Nyhamsläge.

Vi fixar bröllop på stranden, hotell, slott, villor, parker, diskon, ja var som i Barcelona och Katalonien så långt, helt efter parens önskemål. Varje säsong har vi haft något svenskt och norskt par vilket är extra kul. Annars kommer paren från hela världen, jag tror våra mest exotiska kombinationer har var Guapadouple och Australien, Argentina och Iran, Norge och Honduras. Härliga blandningar av kulturer på dessa bröllop! Alla bröllop och event är helt olika varandra, ibland är det bara paret, ibland flera hundra gäster, vi jobbar med varje pars budget. Vår nisch är förutom alla språk vi talar att vi också erbjuder helt gröna bröllop och tillställningar med slow food, KM 0, sustainable venues. På företagsevent sidan stod vi bakom organisationen av Big Bang Barcelona med Lucas Fox och Wileco då 30 superbilar kom hit med deras ägare för en veckas bilsport och nöje i Barcelona. Motorvrålet från en Koenigsegg bil på banan är inte dåligt inte!

Hur länge har du varit bosatt i Spanien?
Vi har varit här i 4 år i Mars.

Varför valde du just Barcelona?
Min man hade bott i Valencia i 8 år och ville till Spanien, båda hade fått nog av München efter 7 år.

Vad har varit svårast med att bo utomlands/flytten/integrationen i Spanien?
Att lära sig två nya språk på en gång, både Spanska och Katalanska. De utmaningar jag mött sedan jag startade eget har främst varit byråkrati relaterade, registro civil, pästerskapet är inte alltid de enklaste att arbeta med. Ju bättre jag blir på Katalanska desto fler dörrar öppnar sig långsamt men säkert!

Hur ser dina framtidsplaner ut?
Bygga upp mitt företag, hitta drömhuset och rota mig riktigt, och jag tänker utöka och erbjuda bröllop på Mallorca.

Tre saker du saknar från Sverige? Tre saker du INTE saknar?
Salt godis, familj, julstämning. Saknar inte jante lagen, lagomheten, det politiska läget.

Dina tre smultronställen i Barcelona?
Platja Ocata, Restaurant Neri, Pappa Sven.

Hur har SIB hjälpt dig?
Hitta en pryo-elev, sprida att PearlSandals existerar, få hjälp med att förstå byråkratin både här och i Sverige.

pearlsandals.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *