onsdag , april 17 2024
Home / Hälsa / Eko i BCN

Eko i BCN

Sarah Hansson är personlig tränare här i Barcelona och mycket kunnig inom kost och träning. Här delar hon med sig av sina tips på bästa mataffärerna. Vi kan även tipsa om Ecobotiga som finns både i Poblenou och Gracia med bra ekologisk frukt och grönt.

Det finns idag fler butiker än någonsin i Barcelona som säljer ekologiska och/eller närproducerade produkter. När jag flyttade hit 2006 var utbudet väldigt begränsat men idag har alla barrios minst ett par olika butiker så mitt första råd är att ge sig ut på upptäcksfärd där du bor, gå eller cykla gata upp & ner och jag lovar att du kommer att hitta lokala smultronställen.

Den största kedjan av ekologiska matbutiker heter Veritas och finns lite överallt i stan, kolla på deras hemsida var din närmaste ligger! Även större matbutiker som Alcampo, El Corte Ingles och Carrefour brukar ha ett litet utbud av ekologiskt frukt och grönt samt ekobasvaror.

Jag bor själv i Gótico och några av butikerna som jag brukar handla i är Mapu, som drivs av ett jättetrevligt och hjälpsamt par och som har ett stort utbud av prisvärda superfood märket ISWARI, Veritas på Via Laietana (öppet även på Söndagar!), BeOrganic i Born, och Espai Verd som har ett stort utbud av superfoods från Arco Iris. Andra personliga favoriter är Biospace och Obbio, två bra och relativt stora helt ekologiska matbutiker med mycket frukt och grönt som ligger i Eixample. Obbio har dessutom även fik, restaurang och takeaway.

Letar du efter hälsokost så kan jag rekommendera El Manantial, ett riktigt örtapotek med otroligt kunnig och hjälpsam personal som finns runt om i hela stan.  Ett modernare alternativ som också finns på flera ställen är Psaging.

Det går också att få hemkört ekologisk frukt och grönsaker. Pris och innehåll varierar men med en enkel sökning på google (skriv in cesta ecologica verdura barcelona) så får du fram många alternativ. Vill du beställa superfoods så rekommenderar jag Victorias butik Corazon & Zanahornia.

 

Sarah Hansson

http://wellbeingbysarah.com/

One comment

  1. Tack så jättemycket för din fina hjälp att hitta bra ekologisk frukt kära Sarah. Jag uppskattar verkligen att du delade med dig av det på ett bra och hjälpsamt sätt.

    Allt gott önskar jag dig.
    /Kim

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *