måndag , maj 20 2024
Home / Aktuellt / Ana Rodríguez Tocón – passionerad spa entreprenör i Barceloneta

Ana Rodríguez Tocón – passionerad spa entreprenör i Barceloneta

Berätta om dig själv och ditt företag?
The Green Spa startades tack vare min passion kring skönhet och hälsa. Jag har säkert besökt över 100 olika Spa och skönhetssalonger och ville skapa ett avslappnat, vackert och rent ställe dit jag själv och mina vänner kunde gå vid stranden. Vårt utbud är bland annat massage, pedikyr/manikyr,ögonfransar och ansiktsbehandling. Vi jobbar framförallt med lokala och ekologiska varumärken. Jag är född i Madrid, 100% spansk och är gift med en svensk kille vilket är min association med Svenskar i Barcelona. Jag är entreprenör och älskar kreativitet. Större delen av min karriär har varit inom marknadsföring och events där jag hjälpt företag uppnå sina mål att nå ut till kunder. Framförallt har jag varit intresserad av hur företag kan göra ett positivt intryck på världen runt omkring oss.

Hur länge har du bott i Barcelona?
Wow! 10 år nu. Min plan var att komma hit några år men jag fastnade vilket inte är vanligt för oss från Madrid. Jag antar att klimatet, stranden, den internationella atmosfären och attraktion till resten av världen gjorde det enkelt att stanna.

Varför valde du Barcelona?
Barcelona valde mig. Jag kom hit för ett jobb för 10 år sedan från Madrid och blev kär.
Min favoritstadsdel är Barceloneta med dess trånga gator, speciella befolkning, lokala gemenskap genom att skydda sig mot överetablerad turism och så förstås stranden. När jag först flyttade till Barcelona var det inte alls populärt. Men eftersom jag kom från Madrid så ville jag bo nära stranden med gångavstånd till stadens hjärta. Nu är det trendigare, säkrare och mer intressant men har behållit sin speciella charm som The Green Spa är en del av.

Vad är svårt med att starta ett företag i Barcelona/Spanien?
Spaniens byråkrati är världskänd. Det tar massor av tid, tålamod, pappersarbete, energi och frustration bara att starta företag. Till detta tillkommer hårt arbete, brist på trygghet och rädsla. Vissa dagar skrattar man bara åt processen uppgivet då det verkar totalt omöjligt att komma vidare. Man måste påminna sig själv om varför man gör det, och fortsätta kämpa vidare för sin dröm.

Var är skillnanden mellan att jobba för och driva företag i Sverige och Spanien?
Jag och Magnus (min man) pratar och skrattar ofta åt detta. Varje enskild människa är som en låda av överrsaskningar så jag gillar inte fördomar. Men generellt så ser jag spanjorer som mer avslappnade när det gäller planering. De är mer engagerade i sin familj och vill njuta av livet. Svenskar är mer praktiska, realistiska och självständiga. Ni svenskar ser Spanien som ett evigt sommarland fullt av möjligheter att uppnå era livsdrömmar och där har vi något gemensamt.

Vad är dina framtida planer för dig och ditt företag?
Mitt första mål är att fortsätta förbättra och ge den bästa kundupplevelsen för besökare till The Green Spa.
På längre sikt så kommer jag även att satsa på min online-shop där jag marknadsför och säljer ekologiska och gröna produkter från Barcelona och Spanien till resten av världen. Den kosmetika som finns ute i butikerna är full av kemikalier som kan vara dåliga för din hälsa och hud. Det finns fantastiska alternativ idag som jag kommer att se till att de når ut till allmänheten.

Hur tror du att ett nätverk som SIB kan hjälpa svenskar som kommer till Barcelona?
Spanjorer utomlands håller alltid i hop, umgås och hjälper varandra. Jag antar att svenskar har samma behov i Barcelona och SIB är ett fantastiskt initiativ för att göra det lite enklare. Att flytta till Spanien, registrera sig, skaffa ett NIE och sin första bostad är inte enkelt men ni gör det enklare

Gör dig Julfin!

The Green Spa erbjuder SIBs läsare 5€ rabatt på tjänster över 25€ fram till sista februari 2017! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *