söndag , juni 16 2024
Home / Business / Spansk webbentreprenör med (svensk!) familjefokus…

Spansk webbentreprenör med (svensk!) familjefokus…

Ett nytt år innebär ofta en nystart, med nya planer och förhoppningar. För Juan Rodrigo Verdú, bosatt i Barcelona med sin svenska sambo Lina, kommer livet ta en helt ny riktning 2017…

“När vi började prata om att bilda familj, förra året, så förstod jag att jag behövde förändra min arbetssituation, säger Juan. “Sedan jag lärt känna Lina, och hennes svenska vänner, så har jag sett hur papporna i Skandinavien är mer delaktiga i barnens uppväxt än jag är van vid att se, och det har inspirerat mig. Med den begränsade pappaledigheten man får i Spanien, så insåg jag att jag ville starta eget, för att kunna kombinera arbete och familj. Dessutom vill vi ha möjlighet att tillbringa mer tid i Sverige, framförallt på somrarna.” berättar Juan.

Med bakgrund inom grafisk design och print, så var det ett naturligt steg att vidareutbilda sig inom webb-design. I maj 2016 började Juan studera webbdesign och programmering med siktet inställt på att starta en egen webbyrå i januari 2017. “Visst var det en ekonomisk risk, men jag hade tur, och fick paro (arbetslöshetsersättning) en period, så jag kunde satsa helhjärtat på studierna” säger Juan.

Kunderna har redan börjat trilla in – redan innan hans hemsida var uppe så fick han sin första kund – dottern till damen i fiskaffären på gatan, som behövde en hemsida till sin egen fiskaffär. “Jag riktar in mig på små kunder” säger Juan. “Jag upplever att många med mindre verksamheter tycker att det är läskigt med webb och teknik. Man drar sig för att kontakta en webbyrå, för man känner sig inte hemma i den världen. Och det är där jag kommer in, jag vill göra det så enkelt och okomplicerat som möjligt, även för en person med begränsad teknisk erfarenhet, att få en hemsida till sin verksamhet, eller en blogg som ser mer professionell ut. Sen skadar det förstås inte att jag pratar engelska, och är van att umgås med svenskar – hälften av mina nuvarande kunder är skandinaver. Så det är en liten specialnisch, jag har – svenskar i Barcelona” skrattar Juan.

Och hur går det då med familjeplanerna – jo, Juan och Lina väntar sitt första barn i maj, så nu är det bråda tider för att få fart på företaget, och förbereda inför kommande utmaningar!

Juan erbjuder kunder som kommer in via Svenskar i Barcelona 20% rabatt, till och med 31 mars. Hans hemsida hittar du på www.juanrodrigoverdu.com

 

***SPONSRAT INLÄGG***

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *