måndag , maj 20 2024
Home / Nöje / Sara & Victoria Testar: El Pot

Sara & Victoria Testar: El Pot

El Pot är ett sånt där fantastiskt snyggt ställe där man undrar hur allt kan stämma så bra. Ett grymt koncept, god, hälsosam mat och en extremt charmig ägarinna gör El Pot oemotståndligt. Själva lokalen är stilrent inredd men känns ändå personlig och mysig med sina mässingsdetaljer och mörkt trä. Stället känns classy och nästan lite 50-talsaktigt med jazzmusik i högtalarna.

På El Pot serveras maten i burkar med lock och grundidén är att ingredienserna ska vara av bästa kvalitet, närodlade och i så stor utsträckning som möjligt ekologiska. Det avtryck man lämnar på miljön är viktigt för Katie som äger El Pot och de lagar sin mat utifrån säsong och vad som finns tillgängligt just nu, så ni kommer inte att få vattenmelon eller jordgubbar i burken nu i januari.

Menyn är kort och koncis, och det finns veganska alternativ. Vanligtvis finns det tre olika sorters sallad i burk i två olika storlekar och två mackor, med bröd från Baluard, att välja mellan. Innehållet i burkarna och mackorna varieras varje dag så det är ingen risk att bli uttråkad. Vi testade en sallad med rödbetshummus, quinoa, kikärter, pumpakärnor, rostade morötter, ruccola och svarta sesamfrö och en sallad med blandat vildris, edamame, rostad broccoli, spenat, nori, miso samt en macka med manchego, fikonmarmelad och ruccola. Smakerna är goda, väl sammansatta och rena och skiljer sig markant mellan de olika burkarna.

El Pot lämpar sig bäst för en snabbare lunch eller för att plocka upp take away på väg till jobbet, picnicen eller stranden. Oavsett om du köper take away eller äter på plats får du ta med dig burken hem. Och det vill du, vi intygar att den funkar väldigt bra som förvaring, enorm tekopp eller lunchlåda hemma…

El_Pot_Appetite_and_other_stories-12

El_Pot_Appetite_and_other_stories-3

El_Pot_Appetite_and_other_stories-23

 

Så vad tyckte vi?

  • Miljö 5
  • Mat 5
  • Service 4
  • Total 5
  • In short: Hälsosam take away med rena, fräscha smaker, lagad med kärlek och inspiration.

Saras kommentar: Närodlat, grönt o hälsosamt när det är som bäst, allt samlat i en snygg take away burk. Och BTW, deras chocolate chip cookies är to die for!

Victorias kommentar: Gå dit för maten, för underbara Katie, för miljön och för att burkarna är så himla fina (har ett antal sådana där burkar hemma, man kan säga att jag är addicted).

El Pot
Adress: Carrer de Corsega 225, 08036 Barcelona
Telefon: +34 656 55 14 72
Facebook: www.facebook.com/ElPot.Barcelona

To contact Sara or Victoria, write an email to [email protected] Thank you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *