tisdag , juli 23 2024
Home / Nöje / Caféer / Sara & Victoria Testar: Cargo Café

Sara & Victoria Testar: Cargo Café

Ni vet känslan när man hittar ett nytt ställe, går in, blir förälskad och bara vill stanna där och inte gå hem? Det gör vi. På gatan Muntaner mitt i Barcelona hittar du CARGO Café, vår senaste förälskelse. Cargo är ett otroligt snyggt och hemtrevligt café som lätt skulle platsa i vilken internationell inredningstidning som helst. Stilen är skandinavisk med mörkt trä, betonggolv och designmöbler från Danmark. Hela stället känns helgjutet, inget är halvgjort och inget har lämnats åt slumpen.

Cafét har bara varit öppet i fem månader och ägs av Paul, en extremt trevlig kille från England. Det märks att Paul har handplockat allting och hans passion lyser verkligen igenom. Han är nytänkande med många kreativa idéer, till exempel kostar det inte extra med vegetabilisk mjölk i kaffet, något alla som inte dricker komjölk jublar åt och han erbjuder Spaniens första loyalty kort för açai. Sånt måste ju älskas och uppmuntras!

Cargo_café_Appetite_and_other_stories-SLIDER

Menyn är bred men kort och av god kvalitet. Det finns allt från mackor och bagels (från Bakers Local i Born) till açaí and greek yoghurt bowls. Kaffet är från Nomad, och här återfinns även den hypeade matcha-latten samt kan du få kokosolja i ditt kaffe (bra av många anledningar, tydligen). Varje dag kan du välja mellan ett gäng olika smarriga sötsaker bakade av Paul himself.

Vi testade Cargo för en frukost och vi blev inte besvikna! Açaí bowlen är en fröjd och görs enbart på fruset fruktkött från açaíbäret och serveras med massor av frukt och bär. Vi åt även en bagel med ruccola, kalkon och senapscream cheese som var som en liten symfoni i munnen. På vår frukostmeny fanns också två olika sorters färskpressade juicer, två olika sorters kaffe samt en chailatte med matcha, något vi tidigare aldrig sett på en meny i Barcelona! Okej, vi var kanske tvungna att testa deras omtalade banana bread också (och det bör även ni göra!).

Cargo_café_Appetite_and_other_stories-205

Cargo_café_Appetite_and_other_stories-212

Cargo_café_Appetite_and_other_stories-218

Så vad tyckte vi?

  • Mat 5
  • Service 5
  • Miljö 5
  • Total 5
  • In short; Cargo är ett paquete total; inredningen, belysningen, maten, kaffet, Paul, musiken, stämningen… Passar in i New York eller vilken storstad som helst!

Saras kommentar: Urban oas på busy Muntaner, för en grym fika eller ett glas rött.

Victorias kommentar: Jag vill flytta in på CARGO Café! Och att killen gör kaffedrinkar framåt kvällen gör ju inte att jag gillar stället mindre.

Priser:
Bagels 3,95-4,95€
Açaí bowl (stor) 8€
Greek Yoghurt bowl 4,50€
Kaffe 1,50-2,20€
Juicer 3,50-4,50€

CARGO Café
Adress: Carrer de Muntaner 73, 08011 Barcelona
Telefon: +34 935 25 44 10
Facebook: facebook.com/cargo.barcelona

To contact Sara or Victoria, write an email to [email protected] Thank you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *