söndag , juni 16 2024
Home / Nöje / Restauranger / Sara & Victoria Testar: Lo&Lo

Sara & Victoria Testar: Lo&Lo

Lo&Lo ligger i mysiga Gracia och ägs av ett härligt par vid namn Lea och Alberto. De bodde tidigare i London och levde ett hektiskt storstadsliv som inte var så hälsosamt men i Barcelona har de hittat hem och helt lagt om sitt levnadssätt och sin kost. De vill hjälpa andra att äta och må bättre och gör det en maträtt i taget. Värdparet sätter sig gärna ner och samtalar med gästerna vilket bidrar till den varma stämningen på Lo&Lo.

Det råder en nästan romantisk mysighet i lokalen som är inredd med rått trä, 50-talsinspirerade möbler, personliga detaljer och jazzig bossanovamusik i högtalarna. Det känns som att man kommit hem till Lea och Alberto, de råkar bara ha ett väldigt stort, öppet kök och många vänner man inte känner. Vänner som ser unga, vackra och hälsosamma ut…

Lo&Lo låg tidigare i en annan lokal högre upp i Gracia och då hade de öppet varje dag och konceptet var väldigt fokuserat på juicer. Nu har de valt att bara ha öppet på helgerna (Fredag 12-20, Lördag 10-20 och Söndag 10-18) och då servera brunch för att ägna resten av veckan åt att hålla workshops, föreläsningar, seminarier och matlagningskurser på temat hälsa och välmående i lokalen (som man kan hyra till fester och liknande).

Maten då? De serverar hälsosam mat som är glutenfri (kan dock innehålla spår av gluten), vilket säkert kan låta lite trist och tråkigt i vissa öron, men det är det inte! Maten de serverar är helt fantastiskt god, färgglad och vibrerande. Och som de själva skriver i sin meny “Mat av kvalitet kräver Tid, Tålamod och Kärlek”.

Förutom juicer, smoothies och “super bowls” (t.ex. açaí) serverar de många olika sorters varma drycker som latte på reishi, matcha och chai eller på turmeric (gurkmeja) som vi testade. I matväg åt vi bland annat deras “salta” pannkakor med avokadomousse, ruccola, körsbärstomater och hemmagjord laktosfri tzatziki och de var helt ljuvliga. Söta pannkakor finns på många ställen i stan men salta pannkakor som är nyttiga och hejdlöst goda växer inte på träd. En bättre avokadomacka med äggröra slank också ner, likaså en utmärkt choklad/kaffesmoothie. Som avslut delade vi på de söta choklad pannkakorna och där blev måttet rågat för Victoria som började svamla om att flytta in med Lea och Alberto…

Priser:
Bowls ca 8,40€
Toasts 5,20-7,20€
Pannkakor 7,60-10,80€
Smooties 5,40€

Lo_and_lo_appetite_and_other_stories-17

Lo_and_lo_appetite_and_other_stories-19

Lo_and_lo_appetite_and_other_stories-21

Så vad tyckte vi?

  • Mat 5
  • Miljö 4
  • Service 5
  • Total 5
  • In short; Ett sjukt smarrigt ställe med kul, hälsosam mat lagad med stora hjärtan.

Saras kommentar: Kan ju låta skittrist med hälsosam och grön mat, men Lo&Lo är bättre än lördagsgodis any day of the week.

Victorias kommentar: Jag älskar allt med Lo&Lo! Och jag drömmer vaken om de där pannkakorna varje dag!

Lo&Lo
Adress: Travessera de Gràcia, 126, 08012 Barcelona
Telefon: +34 931 06 00 74
Facebook: facebook.com/loandlo.co

To contact Sara or Victoria, write an email to [email protected] Thank you!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *