söndag , juni 16 2024
Home / Business / Varför co-working kommer att förbättra din ‘svenska’ livsstil…

Varför co-working kommer att förbättra din ‘svenska’ livsstil…

… eller varför sol inte är det enda MÅSTET for svenskar!

Av Eduardo Forte

Som en av grundarna till ett co-working ställe i Barcelona (Betahaus Barcelona), undrar jag alltid varför folk vill ansluta sig till just vårat ställe. Det finns förstås många olika anledningar till det, t.ex hur nära det ligger din bostad, pris, service, gemenskap, eller typen av lokal.

På vårat ställe blev det ganska tydligt att många medlemmar anslöt sig bl.a. för att vi har flera terrasser. Med andra ord, för att man kan njuta av solen medan man jobbar.

Jag blev dock förvånad när jag insåg att de flesta av dem som jobbade ute på terrasserna var våra svenska medlemmar. Varför? Jag googlade det, and lärde mig att i Stockholm i januari är högsta medeltemperaturen 1 grad Celsius och lägsta medel -4, medan i juni så är högsta 20 grader och lägsta 10. Den blötaste månaden i Stockholm är september, och den torraste januari. Det betyder alltså att svenskar inte är vana vid en ‘riktig’ sommar, så de bara njuter av solen så mycket de kan.

Men jag ville gå ändå djupare, så jag frågade några svenska medlemmar varför de tyckte att co-working funkade för dem. Och svaren var mer överraskande än jag först misstänkt.

De förklarade:

  1. ‘Man är mer produktiv.’ Många tror att om man är ensam hemma, med bara sin dator och sin hund, så finns det ingen annan konsekvens än produktivitet. Inget är längre från sanningen. Chansen att du befinner dig i pyjamas, utan några som helst skrupler, medan du skjuter upp jobbet till fördel för en youtube video är extremt hög.
  2. ‘Man förbättrar sitt umgängesliv.’ Vad kan vara bättre än att dela sina arbetsdagar med folk från många olika länder och kulturer? Och det finns förstås alltid en plan… För mig är co-working en attityd som håller i sig hela veckan och fortsätter när man tar en öl tillsammans på slutet av dagen eller firar en av ’kollegornas’ födelsedag.
  3. ‘Man blir gladare här!’ För i slutändan är ändå att vara lycklig det som verkligen spelar någon roll. För de som har svårt att skilja på jobb och fritid, som kanske ser de båda som en blandning, kan det göra dem lyckligare att jobba här, på Betahaus! Här har du (nästan) allt. Ditt job, dina vänner, inspiration, underhållning och i vissa fall ditt livs kärlek.

Så, solen är faktiskt inte allt för svenskar!

Betahaus

Eduardo Forte är en av grundarna och CMO på Betahaus Barcelonadet största co-working kontoret i stan, med fler än 175 aktiva medlemmar. Forte är jurist, master-in-management och har jobbat passionerat med marknadsföring, kommunikation och fotografi i mer än 10 år. Forte är också grundare av ForteCros&Partners en agentur fokuserad på marknadsföring och fotografi för mode och premiummärken.

Bild lånad från Betahaus Barcelona på Facebook

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *