måndag , maj 20 2024
Home / Arkiv / Intervju med Neneh Cherry som kommer till Barcelona 25 nov.

Intervju med Neneh Cherry som kommer till Barcelona 25 nov.

1989 släppte Neneh Cherry plattan ”Raw like sushi” med kända låtar som ”Buffalo stance”, ”Manchild” och ”Kisses on the wind”. Jag var 11 år och jag kommer ihåg hur vi dansade inövade hip-hop steg på mellanstadiediscot och sjöng med i låtarna. Nu kommer Neneh och RocketNumberNine till Barcelona den 25 november och spelar på Barts. Jag blir inte bara imponerad av hennes sångröst, vackra yttre och storslagna karriär längre. Nu är jag även imponerad av hennes beslut att låta mammarollen gå före karriären. Jag fick äran till en kort intervju.

Hej Neneh!

Du kommer ju till Barcelona och spelar den 25 november på Barts under Voll damms jazzfestival, vad känner du för Barcelona? Har du något favoritställe i Barcelona?
Älskar Barcelona kan gå omkring i timmar och njuta nästan mest av slitna byggnader,gamla portar och hur det låter när det ekar mellan husen från balkonger o inifrån lägenheterna med samtal musik tv apparater…. Barcelona lever…

Jag har ju vuxit upp med din musik under 90 talet och du är ju en av våra stolta svenska musikunder hur skulle du beskriva att din musik utvecklat sig på senare tid?
Känner mig väldigt fri just nu. Som att jag inte behöver bevisa nånting. Det är väldigt roligt!! Tycker om att utmanas av min egen utveckling…. Att man aldrig blir färdig. Vilket skapar också en känsla av man förnyas…Vi(jag och Rocket nr9) är  ett enkelt  men rått upplägg. Vi har kommit varandra väldigt nära , musiken och låtarna i konstant utveckling det är spännande.

Du är ju en stor förebild inte bara med din musik utan också som en stark kvinnlig förebild som valt att lägga sin karriär på is till förmån för moderskapet vilket jag tycker är väldigt starkt, var det ett svårt val för dig?
Det var inte så mycket ett val ,mer en gåva…. Men också medveten om att det är en lyx att ha val…Barnen är roten till min kreativitet. Min kreativitet är en pulsåder. Slutade inte skriva och göra musik det syntes bara inte lika mycket i det offentliga

Dina barn går i dina fotspår och är duktiga musiker hur känns det? Kan du berätta lite om dina döttrar och deras musik?
Är så stolt över mina döttrar!!! Tyson och Mabel musiker, Naima konstnär. Jag älskar att dom är på sina individuella resor , förankrade till sina rötter men sina egensinniga röster. Vackra unga kvinnor som inspirerar mig dagligen!

Vi ser jättemycket fram emot ditt uppträdande här i Barcelona, tack för att jag fått intervjua dig!

 

 

Bild lånad av http://www.popmatters.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *